Belarus își închide frontierele terestre cu Lituania, Letonia, Ucraina și Polonia, invocând coronavirusul

Belarus își închide frontierele terestre cu Lituania, Letonia, Ucraina și Polonia, invocând coronavirusul
scris 30 oct 2020

Autoritățile belaruse au anunțat joi închiderea temporară a frontierelor terestre cu Lituania, Letonia, Ucraina și Polonia, invocând lupta împotriva propagării SARS-CoV-2, relatează AFP.

"Din cauza situației epidemiologice în țările vecine, Belarus restricționează temporar intrarea pe teritoriul său prin posturile de control terestre din Lituania, Letonia, Polonia și Ucraina", a indicat Comitetul național pentru protecția frontierelor într-un comunicat.

Fără târg de Crăciun în București în acest an CITEȘTE ȘI Fără târg de Crăciun în București în acest an

Personalul diplomatic și camioanele de transport internațional de mărfuri nu vor fi afectate de aceste restricții, a precizat aceeași sursă, scrie Agerpres.

La rândul său, aeroportul din Minsk va continua să primească zboruri internaționale fără nicio restricție, adaugă comunicatul.

La rândul său, Ministerul de Externe polonez a afirmat că aceste restricții nu sunt aplicate decât cetățenilor străini, cetățenii belaruși putând în continuare să intre în țara lor prin respectivele posturi de frontieră terestre.

Belarus nu a permis joi vehiculelor cu pasageri venind din Lituania să intre pe teritoriul său, motivându-și decizia prin situația epidemiologică generată de COVID-19, a declarat pentru Reuters purtătoarea de cuvânt a Ministerului lituanian de Interne, Bozena Zaborovska. "Dar camioane vin în continuare, la fel și mașini din Belarus în Lituania", a spus ea.

viewscnt
Afla mai multe despre
belarus
frontiere