BERD merge cu un fond chinez în Republica Moldova și împrumută unul dintre cele mai mari IFN-uri axat pe firme

BERD merge cu un fond chinez în Republica Moldova și împrumută unul dintre cele mai mari IFN-uri axat pe firme
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 21 iul 2017

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) împrumută Express Leasing, o instituție financiară non-bancară (IFN) din Republica Moldova, care se adresează în special firmelor mici și mijlocii, pentru a susține accesul la finanțare al afacerilor locale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Împrumutul care va merge către Express Leasing însumează 4 milioane de dolari, din care BERD va aloca 3 milioane de dolari, iar TaiwanICDF, fondul responsabil de programul de dezvoltare pe plan extern al Chinei, va contribui cu 1 milion de dolari.

Compania Express Leasing & Microcredit activează în domeniile de microfinanțare și leasing financiar. Express Leasing este una dintre cele mai mari instituții financiare nebancare din Moldova și acordă finanțări microîntreprinderilor și IMM-urilor din diferite industrii, inclusiv afacerilor din mediul rural. Compania a fost cumpărată în 2009 de fondul american de investiții NCH, cu activități în regiune, inclusiv România.

EXCLUSIV Schimbare la vârful Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM: Fostul ministru Alexandru Petrescu devine director general CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Schimbare la vârful Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM: Fostul ministru Alexandru Petrescu devine director general

“Împrumutul de la BERD reprezintă o contribuție majoră la planurile companiei de a crește cota de piață și a își consolida poziția de lider în finanțarea IMM-urilor. Ne bucărăm să anunțăm clienții de existența unor noi posibilități de finanțare prin care își pot crește afacerea”, a declarat Sergiu Roșca, director general al Express Leasing.

BERD este cel mai mare investitor instituțional din Moldova și a investit până acum peste 1,1 miliarde de euro în 110 proiecte în această țară. 

viewscnt
Afla mai multe despre
berd
moldova
microcredite
express leasing