Bulgaria anunță o creștere a numărului de turiști și a veniturilor

Bulgaria anunță o creștere a numărului de turiști și a veniturilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 dec 2023

Numărul nopților petrecute în unitățile de cazare turistică din Bulgaria a crescut cu 4,4% în octombrie, la 1,06 milioane, comparativ cu perioada similară din 2022, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică, transmite Novinite.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Rezidenții bulgari au petrecut 701.900 nopți, iar nerezidenții - 364.700 nopți în unitățile de cazare turistică, scrie Agerpres.

DOCUMENT Toate instituțiile și autoritățile publice vor avea obligația să înregistreze datele de contact într-un registru național CITEȘTE ȘI DOCUMENT Toate instituțiile și autoritățile publice vor avea obligația să înregistreze datele de contact într-un registru național

Creșterea a fost determinată de sporirea opțiunilor de cazare, existând 2.232 unități care oferă o gamă largă de opțiuni, de la hoteluri la campinguri.

Comparativ cu octombrie, numărul sosirilor a înregistrat un avans de 1,8%, la 493.400. Numărul turiștilor străini a crescut cu 9,6% în octombrie (149.000), în timp ce numărul turiștilor bulgari a scăzut cu 1,2% (344.500).

În această perioadă, veniturile totale realizate de unitățile de cazare turistică din Bulgaria au urcat cu 17,7%, la 83,8 milioane leva.

Rezidenții bulgari au contribuit cu 49,6 milioane leva la venituri, iar nerezidenții cu 34,2 milioane leva.

Rumen Draganov, director în cadrul Institutului pentru Analize și Evaluări în Turism (IAAT), estima că Bulgaria va înregistra peste 1,7 milioane de vizitatori străini în acest sezon de iarnă, o creștere semnificativă față de 2019.

În contextul conflictelor globale în desfășurare, Draganov a dat asigurări că situația turismului din Bulgaria este în mare parte neafectată de aceste evoluții. Previziunile privind turismul în 2024 sunt optimiste, indicând o creștere de 5% față de 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
turisti