Bursa de Valori din Moscova va rămâne închisă pentru a zecea zi la rând

Bursa de Valori din Moscova va rămâne închisă pentru a zecea zi la rând
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 mar 2022

Bursa de Valori de la Moscova va rămâne închisă pe 9 martie, a anunțat Banca Centrală a Rusiei, conform CNN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Banca Centrală susține că doar operațiunile limitate vor fi permise, scrie Digi 24.

7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii CITEȘTE ȘI 7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii

Bursa de Valori este închisă de pe 28 februarie, în contextul în care SUA, UE și alți aliați occidentali au impus sancțiuni iar rubla rusească a scăzut la un nivel record față de dolarul american.

Rusia a depășit Iranul și Siria și a devenit țara supusă celor mai multe sancțiuni internaționale, potrivit site-ului de monitorizare a sancțiunilor Castellum.ai.

Potrivit site-ului, 2.754 de sancțiuni erau deja în vigoare împotriva Rusiei înainte de 22 februarie. Alte 2.778 de sancțiuni au fost impuse în zilele următoare invaziei, ducând totalul la 5.532 - depășind cele 3.616 de sancțiuni ale Iranului.

Țările din întreaga lume au intensificat sancțiunile împotriva Rusiei în încercarea de a crește presiunea asupra Moscovei pentru a opri atacul asupra Ucrainei.

Printre aceste sancțiuni sunt excluderea a 7 bănci rusești importante din sistemul de plăți SWIFT, închiderea spațiului aerian pentru avioanele rusești, înghețarea activelor unor politicieni și oligarhi. Printre cei vizați sunt și președintele rus Vladimir Putin și ministrul de Externe Serghei Lavrov.

Șansele ca Rusia să-și achite datoriile externe se diminuează pe măsură ce prețurile obligațiunilor scad, recesiunea nu este departe iar diverse restricții ale plăților se adună după invazia Ucrainei, potrivit băncii de investiții Morgan Stanley.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa de valori din moscova
rusia