Canalul Corint din Grecia - închis până la finele lunii martie din cauza alunecărilor de teren

Canalul Corint din Grecia - închis până la finele lunii martie din cauza alunecărilor de teren
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 feb 2021

Canalul Corint, care permite circulația ambarcațiunilor de la vest spre estul Greciei fără a mai ocoli Peloponezul, a fost declarat în "situație de urgență" din cauza frecventelor alunecări de teren și va fi închis pentru circulația maritimă, cel puțin până la finele lunii martie, a anunțat societatea care gestionează canalul, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Canalul cu o lungime de 6,4 kilometri este tranzitat anual de aproximativ 11.000 de nave, oferind o rută mai scurtă de tranzit din sudul Italiei spre estul Mării Mediterane și Marea Neagră. Grație acestui canal navele evită o călătorie de 700 de kilometri în jurul peninsulei Peloponez. Însă lățimea de doar 21,5 metri a canalului nu permite utilizarea sa de către navele de tip oceanic, scrie Agerpres.

CITEȘTE ȘI Cere Oferta Renault TRAFIC Furgon pentru afacerea ta! Ai garanție extinsă 400.000 KM

Miercuri, "aproximativ 12 metri cubi de pământ au căzut în canal", a precizat pentru AFP Yorgos Zouglis, directorul general al societății AEDIK. "Canalul a fost declarat în situație de urgență la finele lunii ianuarie și un studiu este în derulare pentru repararea pagubelor înregistrate din cauza eroziunii", a adăugat Zouglis.

Ministerul Transporturilor a programat lucrări de reparații care ar urma să fie gata până la finele lunii martie iar "canalul ar trebui să fie redeschis la începutul lunii aprilie", a subliniat Yorgos Zouglis.

viewscnt
Afla mai multe despre
canalul corint
grecia