Compania franceză TotalEnergies va renunța la contractele de aprovizionare cu petrol și motorină din Rusia

Compania franceză TotalEnergies va renunța la contractele de aprovizionare cu petrol și motorină din Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mar 2022

Compania franceză TotalEnergies a anunțat că nu își va reînnoi contractele de aprovizionare cu petrol și motorină din Rusia pentru rafinăria sa din Germania, adăugând că se va aproviziona cu țiței prin Polonia și motorină din Arabia Saudită, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

TotalEnergies, care deține participații la mai multe proiecte rusești, a fost criticată după ce nu s-a alăturat Shell și BP pentru a renunța la activele de petrol și gaze din Rusia, scrie News.ro.

Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani CITEȘTE ȘI Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani

TotalEnergies a declarat într-un comunicat că nu va reînnoi contractele de aprovizionare cu 240.000 de barili țiței pe zi pentru rafinăria sa Leuna din Germania, de, care este alimentată cu petrol rusesc prin conducta Druzhba.

Leuna, situată departe de porturile Germaniei, în apropierea orașului Leipzig, ar urma să fie alimentată cu petrol prin Polonia, deși nu reiese clar din declarația TotalEnergies de unde va proveni acel petrol.

După ce a oprit deja achizițiile spot de combustibil rusesc, TotalEnergies a declarat că încetarea livrărilor sale contractuale pe termen lung din Rusia înseamnă că ultimele produse petroliere vor fi importate până la sfârșitul acestui an.

Soluțiile GRENKE vă oferă libertatea de care aveți nevoie pentru a vă dezvolta și implementa ideile creative. Interviu cu Liviu Bănulescu, Managing Director GRENKE România CITEȘTE ȘI Soluțiile GRENKE vă oferă libertatea de care aveți nevoie pentru a vă dezvolta și implementa ideile creative. Interviu cu Liviu Bănulescu, Managing Director GRENKE România

TotalEnergies a spus că, în conformitate cu deciziile Uniunii Europene de a continua aprovizionarea cu gaze rusești în această etapă, va continua să aprovizioneze Europa cu gaze naturale lichefiate de la uzina Yamal, atâta timp cât guvernele europene consideră că gazele rusești sunt necesare.

”Spre deosebire de petrol, este evident că capacitățile logistice ale Europei în materie de gaze fac dificilă renunțarea la importurile de 

viewscnt
Afla mai multe despre
totalenergies
rusia