Companiile străine care părăsesc Rusia au efectuat în acest an „taxe de ieșire” de 385 milioane dolari

Companiile străine care părăsesc Rusia au efectuat în acest an „taxe de ieșire” de 385 milioane dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mar 2024

Companiile străine care părăsesc Rusia au efectuat în acest an „contribuții de ieșire” de 35,7 miliarde de ruble (385 milioane de dolari) către bugetul rus, arată datele bugetare online, depășind deja nivelul estimat pentru 2024, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Rusia a înăsprit cerințele pentru firmele străine care doresc să părăsească piața internă ca represalii pentru ofensiva Moscovei în Ucraina. O comisie specială a Guvernului rus trebuie să aprobe toate tranzacțiile majore care implică firme din țări etichetate „neprietenoase”. În plus, grupurile străine trebuie să-și vândă activele cu o reducere de cel puțin 50% față de prețul pieței și să plătească statului rus cel puțin 10% din valoarea estimată a activului în cauză. Măsura a fost numită „o taxă de ieșire” de către Washington, scrie Agerpres.

Medicul Cătălin Cîrstoiu - prezentat oficial drept candidat comun PSD - PNL la Primăria Capitalei CITEȘTE ȘI Medicul Cătălin Cîrstoiu - prezentat oficial drept candidat comun PSD - PNL la Primăria Capitalei

În plus, este necesară aprobarea personală a președintelui rus Vladimir Putin pentru toate tranzacțiile din sectoare strategice precum energia și finanțele.

Reuters anunțase că unele firme străine care încearcă să părăsească Rusia se confruntă cu o creștere semnificativă a costurilor deoarece Moscova cere discounturi mai mari.

Publicația rusă RBC a fost prima care a raportat miercuri datele, arătând că majorarea contribuțiilor la buget a sporit costurilor pentru firmele care vor să iasă de pe piața rusă.

Banca Centrală a Rusiei informase că, la finalul lui 2023, creditorii ruși au împrumutat 500 miliarde de ruble (5,4 miliarde de dolari) pentru tranzacții care să permită firmelor străine să părăsească piața.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
companii