Constructorul auto rus Avtovaz suspendă producția din cauza lipsei de componente

Constructorul auto rus Avtovaz suspendă producția din cauza lipsei de componente
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mar 2022

Principalul constructor de automobile din Rusia, Avtovaz, a anunțat că în perioada 21-25 martie va opri, parțial, producția la uzinele sale de la Togliatti și Izhevsk, din cauza lipsei de componente electronice, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Avtovaz, companie la care pachetul majoritar de acțiuni este deținut de grupul francez Renault, a fost nevoită să oprească de mai multe ori producția în ultimele săptămâni din același motiv al lipsei de componente, scrie Agerpres.

Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani CITEȘTE ȘI Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani

Renault produce două modele, Logan și Sandero, pentru piața rusească la uzina de la Izhevsk, alături de modelele LADA.

Avtovaz a precizat că uzina LADA Izhevsk va continua să producă modelul Vesta și vehicule bazate pe platforma B0 a Renault, pe care sunt construite toate modelele Dacia.

De asemenea, constructorul francez Renault a suspendat și el unele operațiuni la propria sa uzină de asamblare din Rusia, situată în apropiere de Moscova.

Renault, care în 2021 a revenit pe profit după doi ani de pierderi, este una din companiile occidentale cu cea mai mare expunere pe Rusia, unde potrivit analiștilor de la Citibank realizează 8% din profitul său.

Renault deține un pachet de 68% din acțiunile Avtovaz, producătorul automobilelor marca Lada din perioada sovietică. Celălalt acționar de la Avtovaz este Rostec State Corp., un conglomerat din sectorul de apărare deținut de statul rus și condus de Sergey Chemezov, un aliat al lui Vladimir Putin și o persoană care este pe lista celor sancționați de SUA.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999 și relansată în 2004 cu modelul Logan. Ulterior, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piața auto europeană. 

viewscnt
Afla mai multe despre
avtovaz
masini