Criza forței de muncă în hotelurile din Ungaria: de multe ori, directorii sunt cei care fac curățenie în camere

Criza forței de muncă în hotelurile din Ungaria: de multe ori, directorii sunt cei care fac curățenie în camere
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 aug 2021

Criza forței de muncă în hotelurile din Ungaria a ajuns atât de mare încât, de multe ori, directorii sunt cei care fac curățenie în camere, susține Asociația Hotelurilor și Restaurantelor din Ungaria.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pe lângă faptul că lipsesc oaspeții, nu există suficienți bucătari și personal de curățenie, spune, la InfoRádió, președintele Asociației, Tamás Flesch.

Situația este cu totul alta în mediul rural, fiindcă oamenii au început să se orienteze spre destinații interne, astfel că turismul rural în această vară pare promițător. Însă 75-80% din turismul intern este asigurat de ani de zile de locuitorii Budapestei.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Președintele asociației crede că, deocamdată, nu vor veni turiști de peste ocean, de aceea trebuie să se bazeze invariabil pe oaspeții europeni, care înainte de pandemie cu noul coronavirus au reprezentat 80-85% din turismul Budapestei.

Lipsa mare a forței de muncă poate fi explicată – în opinia lui Tamás Flesch – prin plecarea multor tineri din turism din cauză că există o neîncredere față de acest domeniu.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
hotel