Cutremur de magnitudinea 7,5 în largul Insulelor Kurile, atinse de un val de tsunami de 50 centimetri înălțime

Cutremur de magnitudinea 7,5 în largul Insulelor Kurile, atinse de un val de tsunami de 50 centimetri înălțime
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mar 2020

Locuitorii nordului arhipelagului rus Kurile erau vizați miercuri de o alertă de tsunami, după un cutremur de magnitudinea 7,5 care a avut loc în mare, însă serviciile ruse de urgență au semnalat doar valuri de mică înălțime, care nu au provocat nici victime și nici pagube, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Un tsunami a ajuns la Severo-Kurilsk, pe Insula Sahalin, la ora locală 15.15 (7.15, ora României)”, au anunțat serviciile de urgență ruse, precizând că acest valul a avut înălțimea de aproximativ 50 de centimetri, scrie News.ro.

Coronavirus: Neîncrezători în autorități, rușii se pregătesc pentru ce este mai rău CITEȘTE ȘI Coronavirus: Neîncrezători în autorități, rușii se pregătesc pentru ce este mai rău

Hotărârea de a ridica sau nu alerta este luată de experți, după începerea refluxului, au precizat ei, îndemnând locuitorii să rămână până atunci în zone înalte.

În urma acestui cutremur, în largul arhipelagului situat între Oceanul Pacific și Marea Ohoțk, Agenția Meteorologică a Japoniei a avertizat cu privire la ușoare modificări ale mareei, însă nu a emis vreo alertă.

Autoritățile americane au ridicat o alertă de tsunami în Hawaii, declanșată de Agenția americană de Observație Oceanică și Atmosferică (NOAA).

Centrul de Alertă de Tsunami la Pacific a precizat că Coasta de Vest a Statelor Unite, Alaska și provincia Columbia Britanică din Canada nu este amenințată de vreun tsunami.

Epicentrul cutremurului a fost localizat la 218 kilometri sud-sud-est de orașul Severo, la o adâncime de 56,7 kilometri potrivit Institutului american de geofizică USGS, care a evaluat inițial intensitatea seismului la 7,8.

Kurilele sunt situate în estul Insulei japoneze Hokkaido și fac obiectul unui contencios între Moscova și Tokyo după al Doilea Război Mondial.

Kurilele de Sud, pe care japonezii de numesc Teritoriile de Nord, se află sub controlu Rusiei din 1945.

viewscnt
Afla mai multe despre
insulel kurile
tsunami