Discuție telefonică Trump-Erdogan pentru sistemul rus de apărare antirachetă S-400

Discuție telefonică Trump-Erdogan pentru sistemul rus de apărare antirachetă S-400
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 apr 2019

Președintele Donald Trump și omologul său turc Recep Tayyip Erdogan au discutat telefonic luni despre propunerea Ankarei de a crea un grup de lucru comun pe tema intenției sale de a achiziționa sistemul rus de apărare antirachetă S-400, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Președintele nostru onorabil a adresat propunerea creării unui grup de lucru consacrat achiziționării sistemului de apărare S-400 din Federația Rusă", se arată într-un comunicat al președinției turce, arată Agerpres.

VIDEO Albania: Protestatari au încercat să intre în clădirea Guvernului CITEȘTE ȘI VIDEO Albania: Protestatari au încercat să intre în clădirea Guvernului

Disputa dintre cele două țări asupra comenzii Turciei privind achiziționarea sistemului de apărare antirachetă, despre care SUA consideră că este incompatibil cu rețeaua de apărare a NATO și ar putea compromite avioanele sale de luptă F-35, durează de câteva luni.

Ankara a propus crearea unui grup de lucru care să evalueze impactul sistemului S-400 asupra avioanelor de luptă F-35, dar a declarat că nu a primit nicio reacție din partea americană.

viewscnt
Afla mai multe despre
trump
erdogan
sua
turcia
rusia
antiracheta