Emmanuel Macron a vorbit din nou cu Vladimir Putin. Discuția a durat aproape două ore. UPDATE “Negociere sau război.”

Emmanuel Macron a vorbit din nou cu Vladimir Putin. Discuția a durat aproape două ore. UPDATE “Negociere sau război.”
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mar 2022

Președintele francez Emmanuel Macron a vorbit, duminică, la telefon, cu liderul rus Vladimir Putin, convorbire care a durat o oră și 45 de minute, a anunțat Palatul Elysee, potrivit Le Figaro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Apelul a fost inițiativa lui Emmanuel Macron și a durat de la ora 12:00 până la 13:45”, se arată într-un mesaj al președinției franceze, scrie News.ro.

UPDATE Președintele rus Vladimir Putin l-a avertizat pe Emmanuel Macron, duminică, în timpul discuției lor la telefon, că nu intenționează să cedeze și își va atinge scopul “fie prin negociere, fie prin război”, informează Le Figaro.

Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis! CITEȘTE ȘI Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis!

Macron a constatat că Putin este “foarte hotărât să își atingă obiectivele”, între care se numără și “ceea ce președintele rus numește ‘denazificarea’ și neutralizarea Ucrainei”, precum și recunoașterea independenței Crimeei și a Donbass-ului, cerințe care pentru ucraineni sunt “inacceptabile”.

Președinția franceză a precizat că Putin l-a asigurat pe Macron că nu intenționează să atace centralele nucleare ucrainene, între care și cea de la Cernobîl.

În plus, Vladimir Putin a “negat că armata sa are ca ținte civili” în timpul ofensivei.

Cei doi au discutat și joi, timp de o oră și jumătate, iar atunci Macron afima că în Ucraina “ce este mai rău urmează”, concluzie la care a ajuns după ce i-a spus Putin. Atunci, inițiatorul apelului a fost Vladimir Putin.

viewscnt
Afla mai multe despre
emmanuel macron
vladimir putin
razboi ucraina
razboi rusia