Eurohold, proprietarul Euroins, caută până la 100 milioane euro pe bursa din Bulgaria

Eurohold, proprietarul Euroins, caută până la 100 milioane euro pe bursa din Bulgaria
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mai 2021

Eurohold, cel mai mare holding public din Bulgaria și unul dintre principalele grupuri de afaceri independente care își desfășoară activitatea în sud-estul Europei, a raportat în primele trei luni ale anului venituri de aproximativ 421 milioane BGN (214,2 milioane euro), aproape de nivelul din aceeași perioadă a anului precedent. Activitatea de asigurări a grupului, concentrată în Euroins Insurance Group (EIG) a contribuit cel mai mult la performanța holdingului. Veniturile din activitatea de asigurări au crescut cu un procent față de anul anterior, până la 375,4 milioane BGN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități

Prima brută subscrisă a EIG a crescut cu 6,4% până la 249 milioane BGN. Veniturile generate de activitatea financiară și investițională a holdingului au crescut cu 26% față de aceeași perioadă a anului 2020, până la 2,75 milioane BGN. Celelalte două segmente din activitate - leasingul și vânzările de autoturisme, au raportat, de asemenea, performanțe stabile, în ciuda faptului că ambele sectoare au fost printre cele mai afectate de criză. Veniturile din activitatea de leasing au crescut cu 11%, până la aproximativ 6,3 milioane BGN.

Eurohold și-a îmbunătățit profitabilitatea operațională, deoarece EBITDA a crescut cu 2% față de anul trecut, ajungând la 12,2 milioane BGN. Rezultatul financiar net s-a ridicat la 1,2 milioane BGN în primul trimestru al anului 2021, comparativ cu 3,3 milioane BGN în aceeași perioadă a anului precedent. Scăderea acestui indicator s-a datorat costurilor financiare mai mari. Începând din martie 2021, activele Eurohold au ajuns la 1,68 miliarde BGN, cu 3,2% mai mult decât în ​​decembrie 2020.

Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte CITEȘTE ȘI Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte

„Rezultatele noastre din primul trimestru al anului 2021 arată o rezistență puternică și vedem o revenire la nivelurile dinaintea crizei. Grupul Eurohold raportează performanțe solide dacă comparăm perioada actuală cu primul trimestru din 2020, când rezultatele noastre erau în creștere și criza încă nu a început”, a declarat Kiril Boshov, președintele Consiliului de Administrație al Еurohold.

Între timp, Eurohold tocmai a lansat o procedură pentru o majorare de capital care va permite companiei să strângă până la 100 de milioane euro în fonduri proprii. Oferta publică este efectuată pe Bursa Bulgară de Valori (BSE). Eurohold va oferi pentru subscriere 79 de milioane de acțiuni noi cu o valoare nominală de 1 BGN și un preț de emisiune de 2,50 BGN fiecare. Astfel, Eurohold ar strânge până la 100 de milioane euro, iar încasările vor fi utilizate pentru finanțarea achiziției filialelor CEZ Group din Bulgaria și pentru a investi în dezvoltarea celor două afaceri principale ale grupului - energie și asigurări.

Euro-Finance AD ​​va fi managerul principal al ofertei publice, iar Renaissance Capital este consultantul financiar exclusiv al ofertei.

Eurohold Bulgaria este un grup de afaceri independent lider în regiunea CEE / SEE / CSI și cel mai mare holding public din Bulgaria – din punct de vedere al veniturilori. Acesta operează în domeniul asigurărilor, leasingului, vânzărilor de mașini, gestionării activelor și serviciilor de investiții. Eurohold listat la BVB și WSE. Deține Euroins Insurance Group (EIG), unul dintre cele mai mari grupuri de asigurări independente din regiunea CEE / SEE / CSI, care operează în 11 țări și deține filiale în Bulgaria, România, Macedonia de Nord, Ucraina, Georgia, Rusia și Belarus. 

viewscnt
Afla mai multe despre
eurohold
euroins