Gazprom câștigă apelul împotriva amenzii poloneze de 6,2 miliarde de euro

Gazprom câștigă apelul împotriva amenzii poloneze de 6,2 miliarde de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 nov 2022

O instanță poloneză a anulat o decizie a autorității poloneze de supraveghere antimonopol de a impune o amendă de 6,2 miliarde de euro (6,3 miliarde de dolari) gigantului rus Gazprom, a declarat autoritatea de supraveghere, potrivit Aljazeera.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Amenda din 2020 împotriva Gazprom și a altor cinci companii, printre care gigantul britanic-olandez Shell, a fost impusă în legătură cu construcția gazoductului Nord Stream 2, scrie News.ro.

PROFIT NEWS TV Orban revine în atenție și anunță: Voi candida! CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Orban revine în atenție și anunță: Voi candida!

Organismul de supraveghere antimonopol, UOKiK, lansase o procedură antitrust împotriva companiilor care construiesc gazoductul, afirmând că construcția acestuia ar împiedica concurența.

Într-o declarație, UOKiK s-a declarat "surprinsă" de concluzia Curții poloneze pentru concurență și protecția consumatorilor, care a anulat decizia sa. "Amenințările despre care am vorbit atunci când am prezentat decizia sunt vizibile în mod clar astăzi, nu doar în Polonia, ci în întreaga Europă", a declarat președintele UOKiK, Tomasz Chrostny, în comunicat. "Vom face apel împotriva hotărârii".

viewscnt
Afla mai multe despre
gazprom
gaze
polonia