Germanii de la ZF Friedrichshafen, cu două fabrici în România, investesc 85 milioane euro în producția de piese pentru mașini electrice în Serbia

Germanii de la ZF Friedrichshafen, cu două fabrici în România, investesc 85 milioane euro în producția de piese pentru mașini electrice în Serbia
scris 3 apr 2018

Producătorul german de echipamente auto ZF Friedrichshafen, prezent în România cu două fabrici, TRW Automotive Safety Systems (Timișoara) și TRW Airbag Systems (Roman), va investi 85 milioane euro într-o fabrică de componente pentru mașini electrice în Serbia.

Suma de 85 milioane euro va fi investită în trei tranșe, până în 2022, pentru construirea unei fabrici cu o suprafață de 25.000 de metri pătrați. Din 2022, fabrica va intra într-o nouă etapă de dezvoltare, urmând ca suprafața acesteia să fie dublată.

Noua fabrică va crea 540 de noi locuri de muncă în următorii 3 ani, urmând ca, ulterior, numărul de angajați să ajungă la 800-1.000 de persoane.

La nivel global, grupul german are 146.000 angajați și unități de producție și cercetare-dezvoltare în 40 de țări. Afacerile grupului au crescut, anul trecut, la 36,4 miliarde euro, de la 35,16 miliarde euro în 2016.

Société Générale se retrage din 6 țări din Europa Centrală și de Est. Un posibil cumpărător - grupul ungar OTP CITEȘTE ȘI Société Générale se retrage din 6 țări din Europa Centrală și de Est. Un posibil cumpărător - grupul ungar OTP

ZF Friedrichshafen este prezentă în România prin intermediul companiei americane TRW Automotive, preluată în 2014 pentru suma de 12,4 miliarde dolari. Cele două subsidiare locale ale TRW, din Timișoara și Roman, au împreună 4.000 de angajați și sunt specializate în producția de volane, respectiv airbag-uri.

Totodată, grupul german a semnat, în mai luna anul trecut, un acord pentru preluarea diviziei auto a furnizorului român de servicii de inginerie BeeSpeed Automatizări, din Timișoara, cu care colaborează de 10 ani. Cei doi parteneri au încheiat un acord de investiții și colaborare, care prevede integrarea operațiunilor diviziei auto a BeeSpeed în cadrul companiei germane la 1 ianuarie 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
zf friedrichshafen
fabrica
auto
componente
zf
trw airbag systems
trw automotive safety systems
germani
investitie
serbia
trw automotive