Grecia renunță la certificatul verde, pe durata sezonului estival

Grecia renunță la certificatul verde, pe durata sezonului estival
scris 1 mai 2022

Autoritățile din Grecia au anunțat că renunță la certificatul verde pe durata sezonului estival. Cei care călătoresc în Grecia nu mai trebuie să prezinte documente care atestă vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală, scrie News.ro.

Potrivit unui informări postate pe grupul Forum Grecia, se modifică condițiile de intrare în Grecia.

Marea Britanie și Franța promit \ CITEȘTE ȘI Marea Britanie și Franța promit "consolidarea" sprijinului militar pentru Ucraina

 ”Începând cu 1 mai 2022, nu mai este nevoie să se prezinte certificat de vaccinare, boală sau testare pentru intrarea în Grecia. Utilizarea certificatului EUDCC (Certificat Digital European Covid) pentru turiști este suspendată”, arată nformarea.

Începând cu 1 mai 2022, nu mai este nevoie să se prezinte certificat de vaccinare, boală sau testare pentru intrarea în Grecia.

Credit Suisse, dată în judecată în SUA pentru tranzacții comerciale legate de oligarhi ruși CITEȘTE ȘI Credit Suisse, dată în judecată în SUA pentru tranzacții comerciale legate de oligarhi ruși

”Utilizarea certificatului EUDCC (Certificat Digital European Covid) pentru turiști este suspendată. Începând cu 15 martie 2022 călătorii care vizitează Grecia nu mai sunt obligați să completeze formularul de localizare PLF”, se mai arată în informare. 

Pe plan intern, de la 1 mai până la 31 august 2022, cetățenii nu mai trebuie să prezinte certificatul EUDCC pentru a avea acces în spații închise (restaurante, magazine cu amănuntul, etc.)

Șeful grupului auto Stellantis anticipează că deficitul de semiconductori va continua până anul viitor CITEȘTE ȘI Șeful grupului auto Stellantis anticipează că deficitul de semiconductori va continua până anul viitor

Angajații nevaccinați vor face 1 test rapid pe săptămână. ”Excepție fac angajații nevaccinați din spitale, case de bătrâni sau instituții pentru persoane bolnave care vor face 2 teste rapide pe săptămână”, se mai arată în informare. 

Elevii nu vor mai face self test. Folosirea măștii va rămâne obligatorie în interior cel puțin pe toată durata lunii mai. 

viewscnt
Afla mai multe despre
turism grecia
certificat verde grecia
test covid grecia
vaccinare grecia