Într-o rară mărturisire, Kremlinul își recunoaște eșecul vaccinării anti-COVID. Și are și explicația: Cetățenii sunt de vină

Într-o rară mărturisire, Kremlinul își recunoaște eșecul vaccinării anti-COVID. Și are și explicația: Cetățenii sunt de vină
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 oct 2021

Kremlinul a recunoscut eșecul campaniei sale de vaccinare anti-Covid-19 în comparație cu alte state din Europa, dar a atribuit populației responsabilitatea pentru acest eșec, în toiul unui nou val epidemic.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Rusia a înregistrat vineri noi „recorduri” de decese și contaminări comunicate în 24 de ore, cu 1.064 de morți și 37.141 infectați, notează agenția France Presse, citată de Agerpres. Populația Rusiei este de circa 144 de milioane.

„Suntem într-o situație mai gravă decât o întreagă serie de țări europene în ce privește vaccinarea. Iar deodată, cu răspândirea variantelor mai agresive, se îmbolnăvesc mai mulți oameni, asta-i realitatea momentului”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-o rară mărturisire a faptului că Moscova a gestionat pandemia mai prost decât rivalii săi occidentali.

Automatica SA: pionierul automatizărilor din România în era Industriei 4.0 CITEȘTE ȘI Automatica SA: pionierul automatizărilor din România în era Industriei 4.0

Doar circa o treime dintre ruși s-au vaccinat anticoronavirus începând din decembrie, pe fondul neîncrederii în vaccinurile dezvoltate de Rusia.

Dar, după Peskov, nu statul este de vină, ci mai curând populația. „Probleme este conștientizarea (în rândurile) cetățenilor”, a spus el, care face la rândul său parte dintre nevaccinați, cu argumentul că are un nivel foarte ridicat de anticorpi pentru că a contractat boala în mai 2020.

Autoritățile ruse i-au chemat, evident, pe ruși să se imunizeze, dar în același timp au lăsat permanent să se creadă că epidemia este sub control, limitând cât se poate restricțiile sanitare pentru a susține economia și fără a impune măsuri nepopulare ca purtarea măștii.

Instrumente pentru o muncă remote eficientă CITEȘTE ȘI Instrumente pentru o muncă remote eficientă

Remarcile lui Peskov vin după ce președintele Vladimir Putin a lăudat calitatea vaccinului rus Sputnik V, susținând că europenii se grăbesc să vină în Rusia să se vaccineze mai repede cu acest ser, în loc să fie inoculați cu produse recunoscute de Agenția europeană a medicamentelor EMA.

„Cetățenii statelor europene vin la noi, își fac vaccinul Sputnik și pe urmă își cumpără un certificat de vaccinare Pfizer”, a declarat el în cadrul forumului anual de discuții de la Valdai.

Totuși, în fața creșterii numărului cazurilor raportate, Putin a dispus o săptămână nelucrătoare pe plan național între 30 octombrie și 7 noiembrie, când se aniversează revoluția din octombrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
kremlin
covid
vaccin