Klaus Iohannis merge marți în Republica Moldova

Klaus Iohannis merge marți în Republica Moldova
scris 28 dec 2020

Președintele Klaus Iohannis face marți o vizită în Republica Moldova, la invitația președintelui Maia Sandu, urmând să fie adoptată o Declarație comună prin care se urmărește consolidarea parteneriatului strategic bilateral. Vizita are ca obiectiv transmiterea unui puternic mesaj de susținere pentru noul Președinte al Republicii Moldova.

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va efectua, marți, 29 decembrie a.c., o vizită oficială la Chișinău, la invitația Președintelui Republicii Moldova, doamna Maia Sandu. Aceasta va fi prima vizită la nivel înalt primită, la Chișinău, de doamna Maia Sandu, după preluarea mandatului de Președinte, în urma votului covârșitor exprimat de către cetățenii Republicii Moldova în favoarea sa la alegerile prezidențiale din data de 15 noiembrie a.c. Vizita Președintelui României la Chișinău va oferi cadrul pentru transmiterea unui puternic mesaj de susținere pentru noul Președinte al Republicii Moldova, într-un moment istoric pentru parcursul european al Republicii Moldova, precum și un mesaj de sprijin pentru cetățenii Republicii Moldova, în efortul de democratizare, de implementare ireversibilă a principiilor statului de drept și de consolidare atât a parcursului european, cât și a relațiilor privilegiate cu România”, transmite Administrația Prezidențială, scrie News.ro.

 Mulți europeni sunt sceptici față de vaccinarea împotriva Covid-19 CITEȘTE ȘI Mulți europeni sunt sceptici față de vaccinarea împotriva Covid-19

Din această perspectivă, în cadrul vizitei vor fi abordate aspecte concrete referitoare la sprijinul României pentru cetățenii Republicii Moldova, inclusiv în contextul pandemiei de COVID-19, și respectiv pentru susținerea dezvoltării economice și sociale a Republicii Moldova.

Totodată, cei doi președinți urmează să adopte o Declarație comună prin care se urmărește consolidarea parteneriatului strategic bilateral, reafirmând relația specială dintre București și Chișinău la aniversarea, în 2020, a zece ani de la semnarea Parteneriatului Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova, precum și angajamentul Republicii Moldova de a urma parcursul european și de a implementa reformele democratice necesare în acest sens.

La 11.30 este programată ceremonia primirii oficiale la Președinția Republicii Moldova, urmată de convorbiri tête-à-tête și apoi de convorbiri oficiale, cu participarea membrilor celor două delegații. La 13.05 vor avea loc declarații comune de presă.

viewscnt
Afla mai multe despre
klaus iohannis
republica moldova