Letonia suspendă utilizarea vaccinului AstraZeneca

Letonia suspendă utilizarea vaccinului AstraZeneca
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mar 2021

Letonia a suspendat temporar utilizarea vaccinului AstraZeneca împotriva COVID-19, au anunțat autoritățile sanitare de la Riga, în conformitate cu decizia luată în aceeași zi de alte șase țări membre ale Uniunii Europene, notează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Autoritățile sanitare din Letonia cer medicilor să nu folosească flacoanele deschise de vaccin AstraZeneca și să nu deschidă altele noi", au declarat agențiile de sănătate ale statului baltic într-un comunicat comun.

Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice CITEȘTE ȘI Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice

Această restricție, în vigoare timp de cel puțin două săptămâni, a fost impusă "ca măsură de precauție" pe baza efectelor secundare menționate de alte țări din UE, au precizat ele, adăugând că niciun caz de acest tip nu a fost confirmat în Letonia, scrie Agerpres.

Alte șase state luaseră deja o astfel de decizie luni (Germania, Franța, Italia, Slovenia, Spania și Portugalia) în așteptarea unui aviz din partea Agenției Europene pentru Medicamente (EMA), care urmează să abordeze problema joi.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

Astfel, ele au mers pe urma mai multor țări, îngrijorate de posibilele efecte secundare, cum ar fi dificultatea de coagulare sau formarea cheagurilor de sânge (tromboză).

Organizația Mondială a Sănătății va reuni marți grupul său de experți pentru a studia siguranța acestui vaccin, dar conducerea instituției a recomandat deja continuarea utilizării acestuia.

viewscnt
Afla mai multe despre
astrazeneca
letonia
vaccin