Lituania decide intrarea în lockdown de miercuri până la 31 ianuarie

Lituania decide intrarea în lockdown de miercuri până la 31 ianuarie
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 dec 2020

Noul guvern lituanian a decis intrarea în lockdown la nivelul țării începând de miercuri și până la 31 ianuarie, noile restricții venind pe fondul creșterii incidenței infectărilor cu noul coronavirus și a deceselor asociate COVID-19, transmite dpa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Începând de miercuri, vor rămâne deschise doar magazinele cu produse de primă necesitate, iar învățământul se va desfășura doar de la distanță, a anunțat guvernul după o ședință desfășurată duminică, scrie Agerpres.

Cele 3 milioane de locuitori vor avea libertatea de mișcare restricționată. Ei nu vor putea călători în afara localității și chiar ieșirile din casă vor fi interzise, cu excepția celor din motive întemeiate: deplasarea la locul de muncă, la medic, la cumpărături sau la o înmormântare.

CONFIRMARE Skanska vinde două clădiri de birouri, cu pistă de alergare pe acoperiș, către S IMMO. Cea mai mare tranzacție a Skanska pe piața românească. Proprietarul mallului Sun Plaza devine un jucător redutabil pe sectorul birourilor din România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Skanska vinde două clădiri de birouri, cu pistă de alergare pe acoperiș, către S IMMO. Cea mai mare tranzacție a Skanska pe piața românească. Proprietarul mallului Sun Plaza devine un jucător redutabil pe sectorul birourilor din România

De asemenea, lituanienilor li se cere să-și limiteze contactele la o singură familie sau gospodărie.

Decizia de impunere a restricțiilor a fost una din primele măsuri ale noului guvern condus de prim-ministrul de centru-dreapta Ingrida Simonyte, instalat vineri.

Lituania are în prezent una din cele mai mari rate de incidență a infectărilor cu noul coronavirus, potrivit Centrului European pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Țara baltică s-a aflat sub un lockdown parțial de luna trecută, dar acesta nu a oprit răspândirea virusului.

De la începutul pandemiei, Lituania a raportat 93.000 de cazuri pozitive la coronavirus și 815 decese.

viewscnt
Afla mai multe despre
lituania
covid-19