Lituania încearcă să-i descurajeze pe migranții ilegali: Plătiți 15.000 de euro și ajungeți într-un cort!

Lituania încearcă să-i descurajeze pe migranții ilegali: Plătiți 15.000 de euro și ajungeți într-un cort!
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iul 2021

Migranții din Irak și din alte țări ale Asiei, care încearcă să ajungă ilegal în Europa tranzitând teritoriul lituanian, plătesc câte 15.000 de euro pentru a ajunge în Uniunea Europeană (UE), dar în final se trezesc într-un cort în Lituania, a descris ministrul lituanian de externe Gabrielius Landsbergis drumul migranților ilegali prin Belarus în Lituania, informează TASS.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Pentru 15.000 de euro ajungeți în UE și vă pomeniți într-o tabără de corturi, unde veți continua să stați, pentru că Lituania nu vă poate lăsa să treceți mai departe", a declarat ministrul lituanian în fața jurnaliștilor, ca și cum s-ar adresa potențialilor migranți, arată Agerpres.

2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare? CITEȘTE ȘI 2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare?

Săptămâna aceasta, Gabrielius Landsbergis a întreprins vizite oficiale în Turcia și Irak, unde a avut întrevederi cu autoritățile și a încercat să informeze oamenii ce îi așteaptă ca migranți ilegali. "15.000 de euro sunt bani mulți și în Lituania", a subliniat el.

Potrivit mass-media lituaniene, aceasta este suma pe care traficanții o cer migranților ilegali pentru a-i aduce în Europa.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

De la începutul anului, la frontiera lituaniano-belarusă au fost arestați 2.023 de migranți ilegali, în special din țări ale Asiei, de 25 de ori mai mulți decât în 2020. Autoritățile lituaniene au fost nevoiți să construiască o tabără de corturi.

viewscnt
Afla mai multe despre
lituania
refugiati