Marea Britanie acuză Rusia la ONU că "se joacă cu viețile oamenilor”. Moscova susține că acțiunile Londrei sunt "rusofobe"

Marea Britanie acuză Rusia la ONU că "se joacă cu viețile oamenilor”. Moscova susține că acțiunile Londrei sunt "rusofobe"
scris 7 sep 2018

Ambasadorul Marii Britanii la ONU, Karen Pierce, a acuzat Rusia în cadrul Consiliului de Securitate al organizației că "se joacă cu viețile oamenilor din Salisbury”, după ce autoritățile britanice au ajuns la concluzia că doi agenți ai GRU, serviciile secrete militare ruse, se află în spatele otrăvirii fostului spion rus, Sergei Skripal și a fiicei sale. Franța, Germania, SUA și Canada au susținut Marea Britanie, scrie The Guardian.

"Este o provocare directă față de sistemul internațional de legi”, a afirmat Pierce, adăugând că Moscova se află "într-un univers paralel în care regulile normale ale afacerilor internaționale sunt invers, scrie News.ro.

Pierce a continuat și a acuzat Moscova că încalcă "flagrant” și "într-o manieră iresponsabilă” Dreptul internațional. "A trecut vremea minciunilor și incriminărilor reciproce. Este timpul pentru adevăr și tragerea la răspundere”, a declarat ambasadorul Marii Britanii la ONU.

Emirul Qatarului promite investiții de 10 miliarde de euro în Germania CITEȘTE ȘI Emirul Qatarului promite investiții de 10 miliarde de euro în Germania

De cealaltă parte, Vasily Nebenzya, ambasadorul Rusiei la ONU, a acuzat Guvernul britanic de "minciuni repetate”.

Acțiunile Londrei, conform lui Nebenzya, au fost motivate de "rusofobie” și au ca scop "declanșarea unei isterii dezgustătoare anti-Rusia”.

De asemenea, Franța, Germania, SUA și Canada au publicat un comunicat comun în care informează că "au încrede totală” în investigația britanică. Cele patru state au informat că operațiunea de otrăvire a lui Skripal a fost "cel mai probabil aprobată la un nivel guvernamental înalt” și orchestrată de GRU. 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
marea britanie
moscova