Mii de persoane au protestat la Budapesta față de legea privind orele suplimentare de lucru

Mii de persoane au protestat la Budapesta față de legea privind orele suplimentare de lucru
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 ian 2019

Câteva mii de persoane au protestat la Budapesta sâmbătă față de o nouă lege privind orele suplimentare la locul de muncă, supranumită "legea sclaviei", scrie Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mărșăluind prin centrul Budapestei în spatele unui banner pe care scria „Ne-am săturat”, protestatarii au fluturat steagul Ungariei și pe cel al Uniunii Europene în drum spre punctul central al protestului, la Castelul Buda, scrie News.ro.

„Ignoră total ce spunem și ce dorim, ceea ce este iritant”, a declarat Lajos Kovacs, unul dintre protestatari.

Proprietarul PRO TV renunță la vânzarea operațiunilor din Slovenia, întârziată de autorități, pe fondul reducerii datoriilor CITEȘTE ȘI Proprietarul PRO TV renunță la vânzarea operațiunilor din Slovenia, întârziată de autorități, pe fondul reducerii datoriilor

Fidesz, partidul aflat la guvernare și condus de premierul Viktor Orba, a  trecut prin parlament legea care permite angajatorilor să le ceară angajaților să lucreze până la 400 de ore suplimentare pe an.

Orban a declarat că legea este în interesul angajaților care au posibilitatea legală de a lucra suplimentar într-o perioadă dificilă din punct de vedere economic.

Un sondaj al Zavecz Research publicat în această săptămână a arătat că susținerea față de Fidesz a scăzut cu trei puncte până la 32% la sută în ianuarie, dar chiar și așa, partidul se menține înaintea rivalilor.

Partidul naționalist Jobbik beneficiază de 11% dintre votanți iar socialiștii au 7% conform sondajului, care a arătat că o treime dintre cei intervievați nu au o preferință pentru un anume partid.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
budapesta
proteste