Mii de persoane au protestat la Budapesta față de legea privind orele suplimentare de lucru

Mii de persoane au protestat la Budapesta față de legea privind orele suplimentare de lucru
scris 20 ian 2019

Câteva mii de persoane au protestat la Budapesta sâmbătă față de o nouă lege privind orele suplimentare la locul de muncă, supranumită "legea sclaviei", scrie Reuters.

Mărșăluind prin centrul Budapestei în spatele unui banner pe care scria „Ne-am săturat”, protestatarii au fluturat steagul Ungariei și pe cel al Uniunii Europene în drum spre punctul central al protestului, la Castelul Buda, scrie News.ro.

„Ignoră total ce spunem și ce dorim, ceea ce este iritant”, a declarat Lajos Kovacs, unul dintre protestatari.

Proprietarul PRO TV renunță la vânzarea operațiunilor din Slovenia, întârziată de autorități, pe fondul reducerii datoriilor CITEȘTE ȘI Proprietarul PRO TV renunță la vânzarea operațiunilor din Slovenia, întârziată de autorități, pe fondul reducerii datoriilor

Fidesz, partidul aflat la guvernare și condus de premierul Viktor Orba, a  trecut prin parlament legea care permite angajatorilor să le ceară angajaților să lucreze până la 400 de ore suplimentare pe an.

Orban a declarat că legea este în interesul angajaților care au posibilitatea legală de a lucra suplimentar într-o perioadă dificilă din punct de vedere economic.

Un sondaj al Zavecz Research publicat în această săptămână a arătat că susținerea față de Fidesz a scăzut cu trei puncte până la 32% la sută în ianuarie, dar chiar și așa, partidul se menține înaintea rivalilor.

Partidul naționalist Jobbik beneficiază de 11% dintre votanți iar socialiștii au 7% conform sondajului, care a arătat că o treime dintre cei intervievați nu au o preferință pentru un anume partid.
 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
budapesta
proteste