Ministerul rus al Apărării acuză Pfizer și Moderna de activități ilegale în Ucraina

Ministerul rus al Apărării acuză Pfizer și Moderna de activități ilegale în Ucraina
scris 12 mai 2022

Mari companii farmaceutice americane ar fi fost implicate în activitatea unor așa-zise rețele de biolaboratoare americane pentru dezvoltarea unor presupuse arme biologice în Ucraina sub patronajul Partidului Democrat din SUA, a susținut Ministerul rus al Apărării, potrivit EFE.

"În această schemă sunt implicate importante companii farmaceutice, precum Pfizer, Moderna, Merck, inclusiv compania Gilead", afiliată Pentagonului, a declarat generalul-locotenent Igor Kirillov, șeful Forțelor de apărare radioactivă, chimică și biologică din armata rusă, într-o conferință de presă la Moscova, scrie Agerpres.

Budapesta are cele mai mici prețuri la energie dintre capitalele UE CITEȘTE ȘI Budapesta are cele mai mici prețuri la energie dintre capitalele UE

Acesta a spus că specialiștii americani "ocolesc standardele internaționale de siguranță atunci când testează noi medicamente" în aceste laboratoare.

"În consecință, companiile occidentale își reduc considerabil costurile programelor lor de cercetare și obțin mari avantaje în fața concurenței", a susținut el.

Kirillov, care îl acuzase deja pe Hunter Biden, fiul președintelui SUA, de participare la finanțarea presupuselor laboratoare de arme biologice din Ucraina, i-a descris pe liderii Partidului Democrat drept "ideologi ai acestei activități militare biologice".

"Astfel, prin organele puterii executive ale SUA a fost formată baza legislativă pentru finanțarea cercetării biologico-militare cu mijloace directe de la bugetul federal", a declarat, fără a prezenta probe, generalul rus.

În plus, ar fi fost atrase fonduri de la organizații neguvernamentale care ar fi controlate de Partidul Democrat, a mai afirmat Kirillov, printre care a citat fondurile Clinton, Rockefeller, Soros și Biden.

"Implicarea organizațiilor neguvernamentale și biotehnologice, precum și creșterea veniturilor acestora, le permite liderilor Partidului Democrat să obțină venituri suplimentare pentru a le folosi în campaniile electorale", a adăugat el, tot fără a prezenta vreo probă.

Kirillov a menționat că, alături de companii farmaceutice și alte companii subcontractate de Pentagon, la aceste activități ar participa și entități de stat ucrainene, "a căror misiune principală constă în ascunderea activităților ilegale, efectuarea de teste clinice în teren și livrarea materialului biologic necesar".

Generalul rus a acuzat Pentagonul că "și-a extins considerabil potențialul de cercetare nu doar în crearea de arme chimice", ci și pentru a obține informații despre rezistența populației la anumite boli.

În martie, Rusia a susținut că a găsit dovezi în Ucraina despre existența a circa 30 de laboratoare biologice în 14 orașe, toate sponsorizate de SUA, acuzație pe care atât Washingtonul, cât și Kievul au negat-o. 

viewscnt
Afla mai multe despre
pfizer
rusia
moderna