Operatorul celui mai mare complex de rafinare din lume a semnat un acord pentru a cumpăra petrol în ruble

Operatorul celui mai mare complex de rafinare din lume a semnat un acord pentru a cumpăra petrol în ruble
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mai 2024

Reliance Industries din India (RELI.NS), operatorul celui mai mare complex de rafinare din lume, a semnat un acord pe un an cu compania rusă Rosneft pentru a cumpăra cel puțin 3 milioane de barili de petrol pe lună în ruble.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

India, al treilea cel mai mare importator și consumator de petrol din lume, a devenit cel mai mare cumpărător de țiței rusesc transportat pe mare, de când Occidentul a oprit achizițiile și a impus sancțiuni împotriva Moscovei, după invazia Rusiei din 2022 a Ucrainei. India a plătit țițeiul rusesc și în rupii, dirhami și yuani chinezești, arată Reuters.

În toamnă a fost relatat că Rusia vinde petrol către India la aproape 80 de dolari pe baril, cu aproximativ 20 de dolari peste plafonul occidental de preț, potrivit traderilor și calculelor Reuters, deoarece oferta limitată de pe piață ajută Moscova să genereze un apetit puternic pentru exporturile sale.

Petrolul Urals al Rusiei s-a tranzacționat peste pragul occidental de preț, de 60 de dolari pe baril, de la jumătatea lunii iulie, pe fondul reducerilor de producție ale producătorilor din OPEC+, inclusiv Arabia Saudită și Rusia.

FOTO Vicepreședintele AFM, despre suspendarea Programului Casa Verde Fotovoltaice: Problema e destul de serioasă, cazul e șocant. Sperăm ca instanța să se miște repede CITEȘTE ȘI FOTO Vicepreședintele AFM, despre suspendarea Programului Casa Verde Fotovoltaice: Problema e destul de serioasă, cazul e șocant. Sperăm ca instanța să se miște repede

India, care este al treilea cel mai mare importator de petrol din lume, a devenit cel mai mare cumpărător de petrol rusesc, în principal Urals, din 2022, după sancțiunile occidentale împotriva Moscovei.

Restricționarea livrărilor a contribuit la diminuarea discountului pentru petrolul Urals în porturile indiene la 4-5 dolari pe baril față de Brent, de la 6-7 dolari pe baril în urmă cu două săptămâni, au declarat patru surse de tranzacționare implicate în operațiuni și calculele Reuters.

Compania LEGO va crea, în Ungaria, 300 de noi locuri de muncă, cu o investiție de peste 137 milioane de euro CITEȘTE ȘI Compania LEGO va crea, în Ungaria, 300 de noi locuri de muncă, cu o investiție de peste 137 milioane de euro

Petrolul Urals oferă de obicei randamente mai mari pentru motorină, ceea ce reprezintă aproximativ două cincimi din consumul total de combustibil rafinat al Indiei.

Între timp, decizia Rusiei de a interzice exporturile de motorină și benzină a crescut atractivitatea țițeiului Urals, pe fondul unei penurii de produse la nivel global.

Limita occidentală a prețului petrolului rusesc permite cumpărătorilor să folosească servicii occidentale, cum ar fi transportul și asigurarea, în cazul în care țițeiul se tranzacționează sub 60 de dolari pe baril.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
petrol