Polonia ar fi primul obiectiv militar în caz de conflict, avertizează un comandant belarus

Polonia ar fi primul obiectiv militar în caz de conflict, avertizează un comandant belarus
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iul 2022

Belarus va considera Polonia primul său obiectiv militar în cazul în care va fi atacat, iar Minskul va răspunde cu lovituri asupra infrastructurii de război și a posturilor de comandă ale Varșoviei, a declarat adjunctul șefului de Stat Major al forțelor armate belaruse, Ruslan Kosighin, citat de EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

''În cazul declanșării unui conflict, teritoriul Poloniei și infrastructura sa militară se transformă în obiectivul principal'', a avertizat Kosighin, citat de agenția oficială Belta, scrie Agerpres.

Un nou top manager asociat cu Gazprom găsit mort în propria piscină CITEȘTE ȘI Un nou top manager asociat cu Gazprom găsit mort în propria piscină

Militarul belarus a declarat că autoritățile poloneze trebuie să fie conștiente de faptul că, văzându-se atacat, Belarusul își va concentra răspunsul asupra ''centrelor de luare a deciziilor, sistemelor de control, centrelor de amplasare (a sistemelor de apărare antiaeriene - n.r.), arsenalelor și bazelor, dar și altor obiective economice importante''.

''Suntem pregătiți pentru diverse evoluții ale situației. Nu am dori să avem de-a face cu un scenariu militar, însă în Occident trebuie să se înțeleagă foarte clar că răspunsul nostru în fața oricărei provocări armate va fi fără echivoc adecvat și ferm'', a adăugat oficialul belarus.

Kosighin a insistat că Belarusul acordă o atenție specială amplasării sistemelor de apărare antiaeriană americane în regiunea europeană, și îndeosebi în Polonia, unde este pe punctul să fie pusă în funcțiune o bază de acest tip, situație văzută de Minsk drept o provocare și o amenințare militară.

''Întreg ansamblul de pregătiri militare ale Occidentului, inclusiv pe teritoriul Poloniei, este o dovadă a activității planificate de Washington și Bruxelles care, sub pretextul îngrădirii amenințărilor dinspre est (...) creează grupuri militare pentru posibila lor folosire în această direcție'', a susțiunut el.

Militarul belarus a concluzionat că, ''în fond, este vorba despre pregătiri pentru a realiza operațiuni militare în direcția est''

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
belarus
atac