Polonia își propune să aibă cea mai puternică armată terestră din Europa

Polonia își propune să aibă cea mai puternică armată terestră din Europa
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 apr 2023

Polonia construiește una dintre cele mai puternice armate din Europa și este pe cale să aibă cea mai puternică armată terestră din regiune în termen de doi ani, a declarat ministrul Apărării, Mariusz Blaszczak, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Declarația ministrului Apărării Mariusz Blaszczak a fost făcută la un eveniment de campanie în afara capitalei Varșovia, în contextul în care partidul de guvernământ din care face parte, Lege și Justiție, începe să facă apel la bunăvoința alegătorilor înaintea alegerilor parlamentare programate să aibă loc la toamnă, scrie Agerpres.

Numărul miliardarilor ruși a crescut în 2023 în ciuda sancțiunilor impuse de Occident CITEȘTE ȘI Numărul miliardarilor ruși a crescut în 2023 în ciuda sancțiunilor impuse de Occident

Ministrul Blaszczak, care ocupă, de asemenea, postul de viceprim-ministru în guvernul de dreapta, a declarat în orașul Wolomin că o condiție prealabilă pentru a obține o putere militară mai mare este menținerea partidului său la putere.

"Dacă alegătorii, dacă poporul, ne mai dau un mandat, atunci ne putem întâlni din nou aici, la Wolomin, peste doi ani și vă pot arăta că armata poloneză va fi cea mai puternică armată terestră din Europa", a afirmat Blaszczak, citat de agenția de presă PAP.

Guvernul de la Varșovia condus de partidul Lege și Justiție este unul din cei mai convinși susținători, din punct de vedere politic și militar, ai Ucrainei.

Polonia, membru NATO, nu numai că furnizează vecinului său tancuri, avioane de luptă și cantități mari de alte tipuri de armamente, dar își sporește viguros propria armată și își crește cheltuielile pentru apărare. 

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
armata