Președintele Dodon susține că Traian Băsescu este un pericol mare pentru Republica Moldova

Președintele Dodon susține că Traian Băsescu este un pericol mare pentru Republica Moldova
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 iun 2017

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că prezența lui Băsescu în politica moldovenească ar reprezenta un mare pericol pentru țară, iar administrația prezidențială ”îi ține cu piept” greu fostului președinte român în dosarul retragerii cetățeniei sale moldovenești prin decret prezidențial de la Chișinău, transmite Deschide.md

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Dacă el ar avea astăzi cetățenie, ar fi lider de partid, iar aceasta este un mare pericol pentru țară. Noi știm cu ce vine el în politica moldovenească. Dorește să creeze o mare aripă unionistă, ceea ce reprezintă vreo 10-20% din populație. Vreau să amintesc că unioniștii din R. Moldova nu obțin mai mult de 12-15 mandate în Parlament. Ei mereu sunt necoordonați, iar el vrea să-i adune”, a menționat liderul de la Chișinău.

Dodon a catalogat drept o încercare de a intra în politică ”prin geam” alegerea lui Traian Băsescu în poziția de președinte de onoare al Partidului Unității Naționale, condus de către Anatol Șalaru, scrie News.ro.

Facebook a atins pragul de 2 miliarde de utilizatori, 60% din populația cu acces la internet CITEȘTE ȘI Facebook a atins pragul de 2 miliarde de utilizatori, 60% din populația cu acces la internet

”Nu pot spune că a intrat în politică triumfalist. A încercat să intri prin geam, iar noi acest geam l-am închis. Vom vedea ce va urma. Deocamdată noi ținem piept în instanțe. Nu e ușor”, a precizat președintele R. Moldovei.

Traian Băsescu a fost ales pe 25 iunie în funcția de președinte de onoare al Partidului Unității Naționale (PUN), în urma primului congres extraordinar după înscrierea formațiunii în registrul partidelor politice din Republica Moldova.

La congres au participat 1.200 de delegați și invitați din Republica Moldova și România, care au decis ca funcția de președinte al PUN să rămână vacantă până la clarificarea în instanță a cetățeniei moldovenești a lui Traian Băsescu.

De asemenea, fostul președinte român a criticat dur politica pro-rusă a lui Dodon.

”Putin, deși are un labrador superb, mai are nevoie de un pudel, pe Dodon, ca să-l poarte pe la manifestații. Dodon vrea să ducă Moldova spre Federația Rusă, gata oricând să atace acest teritoriu. Cât de mare este ticăloșia celor care împing Moldova în brațele Federației Ruse, ca să rămână doar o anexă? Republica Moldova este acum parte a pieței UE, având în vedere că preponderent exporturile merg în Uniunea Europeană. Nu mai sunteți dependenți de Federația Rusă!”, a declarat Băsescu.

Unul dintre primele decrere prezidențiale semnate de Dodon a vizat retragerea cetățeniei moldovenești a lui Traian Băsescu, care a susținut-o în campanie pe rivala proocidentală Maia Sandu.

viewscnt
Afla mai multe despre
igor dodon
traian basescu