Președintele Lukoil a demisionat

Președintele Lukoil a demisionat
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 apr 2022

Președintele gigantului rus al petrolului Lukoil Vaghit Alekperov a demisionat, anunță întreprinderea, care a îndemnat la începutul lui martie la o oprire rapidă a ofensivei Kremlinului în Ucraina, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Această demisie a lui Alekperov intervine la o săptămână după ce numele miliardarului a fost introdus pe o listă de sancțiuni impuse de către Regatul Unit unor personalități ruse, scrie News.ro.

În 3 martie, el cerea „încetarea rapidă” a războiului din Ucraina.

Veneția se închide - Turiștii vor intra... doar pe bază de rezervare CITEȘTE ȘI Veneția se închide - Turiștii vor intra... doar pe bază de rezervare

Datele publice disponibile arată că cel mai mare acționar al grupului Lukoil, listat la bursă, este magnatul rus Vagit Alekperov, cu 28,3% din capital, urmat de Leonid Fedun, cu 9,32%. Dețineri semnificative au și companiile americane de asset management Vanguard Group - 1,66%, și BlackRock Fund Advisors - 1,1%.

Lukoil România este al treilea mare lanț de benzinării de pe piața locală, cu un număr de 314 stații și circa 3.000 de angajați.

Lukoil mai deține rafinăria Petrotel Ploiești.

Activiștii Greenpeace au proiectat miercuri noaptea chipul președintelui rus Vladimir Putin și mesaje împotriva invaziei din Ucraina pe unul dintre turnurile de răcire ale rafinăriei Lukoil din Ploiești.

viewscnt
Afla mai multe despre
lukoil
demisie