Producătorul de iaurt deținut de statul bulgar intenționează să-și extindă prezența pe plan global

Producătorul de iaurt deținut de statul bulgar intenționează să-și extindă prezența pe plan global
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 aug 2023

Într-un interviu acordat BTA, directorul executiv al LB Bulgaricum, Vladimir Rusev, a declarat că firma de iaurt și produse lactate deținută de stat intenționează să-și extindă prezența pe plan global. Printre destinațiile potențiale se numără Malaezia, Pakistan și Iordania. Produsele lactate din Bulgaria vor fi lansate pe piața mongolă în cursul acestei luni și urmează să fie negociat un volum mai mare de produse pe piața finlandeză.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Compania bulgară a trimis în alte țări mostre care se află în prezent în perioada de testare, a spus el. Va fi dezvoltată o strategie de lansare a unei linii integral bulgare pe piețele externe. Există interes pentru produsele LB Bulgaricum în țările UE, cum ar fi Grecia, Cehia și Germania. Companiile din India, Israel, Vietnam, Malaezia și alte țări își exprimă interesul pentru obținerea unei licențe bulgare pentru produse lactate, scrie Agerpres.

H&M va renunța treptat la aprovizionarea din Myanmar, ca urmare a abuzurilor de pe piața muncii CITEȘTE ȘI H&M va renunța treptat la aprovizionarea din Myanmar, ca urmare a abuzurilor de pe piața muncii

Anul acesta se împlinesc 50 de ani de când LG Bulgaricum și-a început parteneriatul cu Meiji din Japonia, a menționat Rusev. La o întâlnire de afaceri de la finalul lunii iulie, cele două companii au discutat despre parteneriatul lor în următorii zece ani și un buget de aproximativ două milioane de euro. În centrul atenției a fost planificata înființare a unui centru de cercetare și dezvoltare pentru noi produse lactate și produse care conțin bacteria Lactobacillus bulgaricus.

La finalul lunii august, LB Bulgaricum va participa la Târgul Internațional de Agricultură și Alimentație AGRA din Slovenia.

În martie, compania a introdus un nou concept prin care numai laptele crud din Bulgaria va fi folosit în producție.

Estee Lauder va realiza un profit anual sub estimări, din cauza redresării lente a turismului în Asia CITEȘTE ȘI Estee Lauder va realiza un profit anual sub estimări, din cauza redresării lente a turismului în Asia

"Susținem producătorii bulgari de lactate și am decis să lucrăm în întregime cu lapte bulgar, urmărind un echilibru între interesul comercial și misiunea socială a companiei", a menționat Rusev.

El a citat date care arată că laptele importat a depășit 33.000 de tone în ianuarie-aprilie 2023, mai ales din Polonia, Ungaria și România.

Rusev a mai spus pentru BTA că profitul companiei la finalul lunii iunie era de 2.738.000 leva. Veniturile au crescut cu 25,44%, ajungând la 2.773.000 leva în prima jumătate a lui 2023, în principal ca urmare a creșterii semnificative a cererii.

viewscnt
Afla mai multe despre
iaurt
bulgaria