Proiect de lege împotriva celor care demolează sau vandalizează monumente ale soldatului rus în străinătate

Proiect de lege împotriva celor care demolează sau vandalizează monumente ale soldatului rus în străinătate
scris 21 iun 2019

Ministerul Apărării de la Moscova a inițiat un proiect de lege care prevede sancțiuni împotriva persoanelor implicate în demolarea monumentelor dedicate soldatului rus (sovietic) sau evenimentelor importante din istoria Rusiei, documentul prevăzând interdicție de intrare pe teritoriul Federației Ruse și înghețarea activelor acestora în Rusia, informează vineri publicația Vzgliad, apropiată Kremlinului.

Respectivul proiect de lege prevede "stabilirea de măsuri punitive împotriva persoanelor implicate în demolarea, vandalizarea sau profanarea monumentelor dedicate unor comandanți militari ruși de renume sau unor evenimente semnificative din istoria rusă", potrivit Interfax.

VIDEO Un bloc cu nouă etaje s-a prăbușit în Republica Moldova CITEȘTE ȘI VIDEO Un bloc cu nouă etaje s-a prăbușit în Republica Moldova

Măsurile restrictive îi vizează atât pe cei care au participat nemijlocit la acte de vandalism, cât și persoanele care instigă la astfel de acțiuni, precum și pe politicienii și responsabilii din acele țări care prin acțiunile sau inacțiunea lor contribuie la aceasta, scrie Agerpres.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
monumente
rusia
soldati