Publicație de opoziție din Ungaria: Dacă rușii au nevoie de viză Schengen, li se recomandă Ungaria, Grecia sau Italia

Publicație de opoziție din Ungaria: Dacă rușii au nevoie de viză Schengen, li se recomandă Ungaria, Grecia sau Italia
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 aug 2023

Asociația Operatorilor de Turism din Rusia (ATOR) recomandă acelor ruși care doresc să obțină viza Schengen în plin război ruso-ucrainean să încerce în Ungaria, Grecia sau Italia, deoarece în acest țări pot obține cel mai ușor, potrivit unui articol publicat în paginile ziarului german Die Welt, observat de portalul ungar hvg.hu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ziarul german a amintit că de la izbucnirea războiului turiștii ruși sunt considerati persoane ingrate în majoritatea țărilor europene, dar dincolo de aceasta, numărul lor a scăzut: ei pleacă în vacanță în primul rând în afara Europei. În rândul turiștilor ruși, în cea mai mare măsură a crescut popularitatea Thailandei: în prima jumătate a anului 2023, față de primele șase luni ale anului precedent, numărul turiștilor din Rusia care vin aici a crescut de aproximativ zece ori. Pe lângă Thailanda, cele mai populare țări sunt Turcia, Emiratele Arabe Unite, Egipt, Sri Lanka și Maldive, Turcia fiind cea mai vizitată țară de turiștii ruși, arată Rador.

Grupul BYD cere producătorilor auto chinezi să demoleze ”vechile legende” ale pieței globale CITEȘTE ȘI Grupul BYD cere producătorilor auto chinezi să demoleze ”vechile legende” ale pieței globale

Potrivit ATOR, în comparație cu țările amintite, Europa înregistrează un declin masiv, cu 84% mai puțini turiști ruși au sosit pe bătrânul continent anul trecut față de anul ​​2021, deoarece rușii care doresc să intre pe teritoriul UE trebuie să treacă printr-un proces lung de solicitare a vizei, ba mai mult, anumite țări – precum statele baltice, Belgia și Cehia – în prezent nu eliberează nici măcar vize rușilor.

Documentul pot fi obținut cel mai ușor în Ungaria, Grecia și Italia, de aceea ATOR recomandă în mod special aceste trei țări pentru rezolvarea problemelor administrative. În pofida acestui fapt, Spania a emis anul trecut cel mai mare număr de vize Schengen cetățenilor ruși – mai mult de un sfert din toate vizele eliberate, aproximativ 154 mii din 604 mii.

viewscnt
Afla mai multe despre
viză schengen
ungaria
rusia