Putin își dezvăluie, în calitate de candidat la președinție, o avere modestă, cu un apartament de 77 m² și o rulotă, și ridică întrebări

Putin își dezvăluie, în calitate de candidat la președinție, o avere modestă, cu un apartament de 77 m² și o rulotă, și ridică întrebări
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 ian 2024

Președintele rus în exercițiu Vladimir Putin și-a prezentat în mod public averea, într-un document oficial, care pare mult inferioară unor estimări, după ce autoritățile ruse au anunțat luni, în mod oficial, candidatura celui mai puternic om din Rusia în alegerile prezidențiale din martie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

VEZI AICI ȘI VIDEO Casa secretă a lui Putin de la granița cu Finlanda, dezvăluită de o dronă

Acest document, publicat de către Comisia Electorală Centrală  (CEC) a Rusiei, furnizat de către șeful statului rus, provoacă unele uimiri, arată news.ro.

Platforma de cryptomonede Nexo dă statul bulgar în judecată pentru daune de peste 3 miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Platforma de cryptomonede Nexo dă statul bulgar în judecată pentru daune de peste 3 miliarde de dolari

Textul, preluat de către publicația belgiană HLN, prezintă patrimoniul financiar al lui Vladimir Putin.

Potrivit acestui document, Vladimor Putin a obținut venituri în valoare de 67,6 ,ilioane de ruble (694.421 de euro) în ultimii șase ani.

VIDEO Tusk anunță \ CITEȘTE ȘI VIDEO Tusk anunță "revoluție" - fără teme pentru acasă

Aceste venituri provind din diverse surse, precum salariul, titluri de depozit bancar, pensii militare și civile și vînzări de proprietăți.

APARTAMENTE ȘI MAȘINI

În ceea ce privește bunurile materiale, președintele rus declară că deține un apartament de 77 de metri pătrați și un garaj de 18 metri pătrați la Sankt Petersburg.

El menționează, de asemenea, un apartament cu o suprafață de 153,7 de metri pătrați, închiriat de către Guvern la Moscova, pus la dispoziția sa pe termen nelimitat de către Guvern.

La unele spitale din Ungaria trebuie să aștepți până în ...toamna lui 2030 pentru o operație la genunchi CITEȘTE ȘI La unele spitale din Ungaria trebuie să aștepți până în ...toamna lui 2030 pentru o operație la genunchi

Putin mai arată în document că deține două automobile GAZ M-21 din 1960 și 1965, o rulotă de camping din 1987 și o Lada Niva din 2009.

El declară economii în valoare de 54,5 milioane de ruble (559.663 euros), în zece conturi bancare rusești, și faptul că deține 230 de acțiuni la banca din Sankt Petersburg, evaluate la 280,49 roubles (2,88 euro) fiecare.

Acest patrimoniu pare modest și provoacă îndoieli, în contrast cu estimări ale revistei economice Forbes, care evaluează averea lui Vladimir Putin la 200 de miliarde de euro - ceea ce ar face din el unul dintre cei mai bogați oameni din lume.

Rusia: Cei care răspândesc informații false despre armată vor avea proprietățile confiscate CITEȘTE ȘI Rusia: Cei care răspândesc informații false despre armată vor avea proprietățile confiscate

În 2022, jurnaliști de la diverse publicații străine au descoperit elemente ascunse ale averii președintelui rus și au scos la lumină 88 de societăți și organizații legate prin același nume de domeniu ale adreselor lor de e-mail.

Aceste bunuri includ proprietăți de lux, iahturi, avioane și conturi bancare în valoare totală de aproximativ 4,3 miliarde de euro.

Opozantul rus Aleksei Navalnîi îi atribuia în 2021 președintelui rus o avere considerabilă, inclusiv un palat cu o suprafață de 17.000 metri pătrați la malul Mării Negre, pe un domeniu de 35 de ori mai mare decât Monaco, estimat la 1,4 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
putin
casa