Rata inflației în Turcia a ajuns la aproape 20% în martie

Rata inflației în Turcia a ajuns la aproape 20% în martie
scris 3 apr 2019

Rata anuală a inflației în Turcia a urcat la 19,71% în martie, arată datele oficiale publicate miercuri, depășind estimările analiștilor și subliniind adâncirea impactului crizei valutare asupra consumatorilor și economiei, transmit DPA și Reuters.

Majorarea vine pe fondul creșterii cu 29,77% a prețurilor alimentelor și băuturilor non-alcoolice, arată cifrele oficiale publicate miercuri de Institutul Național de Statistică (TurkStat), scrie Agerpres.

Turcia vrea să-și majoreze veniturile din turism la 70 de miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Turcia vrea să-și majoreze veniturile din turism la 70 de miliarde de dolari

Investitorii sunt îngrijorați de inflația ridicată, care în octombrie a urcat la 25,2%, cel mai ridicat nivel din ultimii 15 ani, deoarece Turcia se confruntă cu o criză valutară care a provocat anul trecut deprecierea cu aproape 30% a lirei turcești față de dolar.

Deprecierea monedei Turciei a dus la majorarea prețurilor și a erodat încrederea investitorilor în ceea ce odată era percepută drept o piață emergentă ambițioasă.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
inflatie
turcia