''Războiul căpșunelor'' forțează Estonia să permită accesul muncitorilor sezonieri din afara UE

''Războiul căpșunelor'' forțează Estonia să permită accesul muncitorilor sezonieri din afara UE
scris 6 iul 2020

Guvernul estonian a decis luni să revină asupra unei decizii anterioare, care viza refuzul intrării în țară a muncitorilor sezonieri din afara Uniunii Europene, punând astfel capăt unui blocaj denumit "războiul căpșunelor" în presa locală, transmite Reuters.

Parlamentarii din opoziție au cerut luni organizarea unei sesiuni speciale a Parlamentului, în încercarea de a rezolva problema deficitului de mână de lucru, în condițiile în care fermierii susțin că, atât căpșunele, cât și alte culturi putrezesc în câmp fără muncitori sezonieri de peste hotare care să le culeagă, scrie Agerpres.

NEPI Rockcastle și AFI Europe reiau negocierile privind vânzarea portofoliului de birouri, în paralel cu arbitrajul CITEȘTE ȘI NEPI Rockcastle și AFI Europe reiau negocierile privind vânzarea portofoliului de birouri, în paralel cu arbitrajul

Ca urmare a celei mai recente decizii, muncitorii sezonieri vor putea intra în Estonia pentru o perioadă de până la șase luni pe an, până în aprilie 2022.

Partidul de extremă dreapta EKRE, membru al coaliției guvernamentale, a făcut campanie împotriva utilizării muncitorilor emigranți, care vin în principal din Ucraina, subliniind că aceste locuri de muncă ar trebui să revină estonienilor șomeri.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
estonia
capsune