Recuperatorul ceh de creanțe APS a cumpărat de la cea mai mare bancă croată, deținută de Unicredit, neperformante de 448 milioane euro

Recuperatorul ceh de creanțe APS a cumpărat de la cea mai mare bancă croată, deținută de Unicredit, neperformante de 448 milioane euro
scris 7 iun 2017

Recuperatorul ceh de creanțe APS Holding a cumpărat de la Zagrebačka Banka, cea mai mare bancă din Croația, un portofoliu de de credite neperformante cu o expunere totală la bilanțul brut al băncii de 448 milioane euro.

Portofoliul de neperformante, unul dintre cele mai mari din Europa de Sud-Est, include împrumuturi corporative și de retail, garantate și negarantate. Cumpărătorul este APS Delta, parte a APS Holding.

Achiziția se adaugă fondurilor de credit existente ale APS, care includ 77 de portofolii NPL în 11 țări europene, inclusiv în România, cu o valoare nominală totală de peste 5,1 miliarde de euro, arată APS într-un comunicat

"Noua achiziție subliniază angajamentul nostru de a investi în economia croată. Obiectivul nostru este să găsim cât mai multe oportunități de investiții și să sprijinim activitățile de restructurare a portofoliilor băncilor, restructurare care duce la creștere economică pe termen lung", spune Martin Machoň, directorul general al APS.

BRD le-a vândut polonezilor de la Kruk un portofoliu de creanțe corporate în valoare de 1,25 miliarde lei CITEȘTE ȘI BRD le-a vândut polonezilor de la Kruk un portofoliu de creanțe corporate în valoare de 1,25 miliarde lei

Fondată în 2004, APS Holding are sediul central în Praga și oferă servicii în 12 țări: Bulgaria, Croația, Cipru, Republica Cehă, Ungaria, Muntenegru, Polonia, România, Grecia, Serbia, Slovacia și Vietnam.

APS România are cinci birouri, în București, Iași, Timișoara, Constanța și Cluj-Napoca și peste 300 de angajați, fiind cea mai mare subsidiară a companiei cehe.

APS și-a propus să achiziționeze cel puțin două portofolii corporate în România până la finele anului, cu o valoare nominală de peste 500 milioane euro. Potrivit estimărilor companiei, băncile românești vor vinde în acest an credite neperformante cu o valoare totală de 1,5 până la 2 miliarde euro.

Zagrebačka Banka (ZABA) este cea mai mare bancă din Croația în funcție de active. Instituția de credit este deținută de grupul bancar italian UniCredit Group.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
aps holding
zagrebačka banka
credite neperformante
achizitie
creante