Rusia a achitat toată datoria externă moștenită de la URSS

Rusia a achitat toată datoria externă moștenită de la URSS
scris 22 aug 2017

Rusia a anunțat luni că a încheiat reglarea datoriei publice externe moștenit-o din epoca sovietică, prin virarea a 125,2 milioane de dolari Bosniei Herțegovina, relatează AFP.

Banii erau datorați pentru schimburi comerciale dintre URSS și Iugoslavia, scrie News.ro.

„Federația Rusă a reglat, pe 8 august 2017, datoria către Bosnia Herțegovina”, a anunțat Ministerul de Finanțe într-un comunicat.

Un acord între Rusia și Bosnia Hețegovina privind plata acestei sume a fost semnat la Moscova, pe 21 martie și a intrat în vigoare pe 20 iulie.

Sberbank, cel mai mare creditor al Agrokor, face noi demersuri pentru a-și recupera creanțele și încearcă să preia două companii din Serbia ale grupului croat CITEȘTE ȘI Sberbank, cel mai mare creditor al Agrokor, face noi demersuri pentru a-și recupera creanțele și încearcă să preia două companii din Serbia ale grupului croat

“Bosnia Herțegovina era ultimul stat creditor străin al fostei URSS (…) cu care datoria nu fusese reglată”, a subliniat Ministerul.

La căderea URSS, care acumulase aproximat o datorie externă de aproximativ 70 de miliarde de dolari, contractată în special în perioada dificilă a Perestroikăi (1985-1991), Rusia și-a asumat responsabilitatea de a achita suma. Deși a intrat în default în 1998, Rusia a reușit să înceapă să plătească datoria sovietică în anii 2000, când prețul petrolului era mare.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
rusia
urss