Rusia a adăugat noi state pe lista ''țărilor neprietenoase''

Rusia a adăugat noi state pe lista ''țărilor neprietenoase''
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iul 2022

Guvernul rus anunță că a actualizat lista statelor străine care comit acte ''neprietenoase'' împotriva misiunilor diplomatice și consulare rusești din străinătate. Pe listă au fost incluse Grecia, Danemarca, Slovenia, Croația și Slovacia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lista aprobată de guvern limitează numărul de persoane pe care reprezentanțele diplomatice afectate de măsură le pot angaja în Rusia. Astfel, Ambasada Greciei va putea să recruteze până la 34 de persoane, ambasada Danemarcei până la 20 și ambasada Slovaciei până la 16, în timp ce Slovenia și Croația nu vor putea recruta personal în Rusia pentru misiunile lor diplomatice și consulare, arată Agerpres.

Ministrul ungar de Externe s-a dus la Moscova să cumpere mai mult gaz, când UE cere limitarea consumului. Răspunsul de la Kremlin CITEȘTE ȘI Ministrul ungar de Externe s-a dus la Moscova să cumpere mai mult gaz, când UE cere limitarea consumului. Răspunsul de la Kremlin

Guvernul rus a reamintit că în luna mai a anului trecut au fost impuse restricții ambasadelor SUA și Cehiei.

''Lista aprobată de guvern nu este definitivă și poate fi extinsă, având în vedere acțiunile ostile în curs de desfășurare ale statelor străine împotriva misiunilor rusești din străinătate'', conform comunicatului guvernului de la Moscova.

Adoptarea unor astfel de restricții, care includ interdicția totală de a angaja persoane din Rusia, este prevăzută în decretul privind măsurile de răspuns la "țările neprietenoase" semnat de președintele rus Vladimir Putin la 23 aprilie.

La 5 martie, la nouă zile după începerea așa-numitei "operațiuni militare speciale" rusești în Ucraina, Putin a ordonat guvernului să întocmească o listă a țărilor care desfășoară "acțiuni neprietenoase" împotriva Rusiei, amintește EFE.

Putin le recomandă rușilor să bea ceai de tei în loc de Coca-Cola CITEȘTE ȘI Putin le recomandă rușilor să bea ceai de tei în loc de Coca-Cola

Pe 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată și nejustificată contra Ucrainei, susținând că este vorba despre o ''operațiune militară specială de denazificare'' a țării vecine și de protejare a comunității rusofone din estul Ucrainei. 

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
lista