Rusia amenință Finlanda și Suedia: Dacă vă gândiți măcar să aderați la NATO...

Rusia amenință Finlanda și Suedia: Dacă vă gândiți măcar să aderați  la NATO...
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 feb 2022

Rusia a avertizat Finlanda și Suedia cu privire la „repercusiuni militare și politice grave” dacă se alătură NATO în contextul războiului din Ucraina.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Atacul militar total al Rusiei asupra Ucrainei, o națiune suverană care nu a reprezentat nicio amenințare pentru granițele sale, a făcut ca mai multe țări din Europa să-și regândească deciziile de a nu adera la NATO. Astăzi, Finlanda și Suedia s-au alăturat discuțiilor tuturor șefilor de stat ai statelor membre ale NATO.

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe, a declarat însă că o aderare la NATO ar putea avea „consecințe nefaste”, arată Hotnews.

Comentariile sale vin după ce premierul finlandez, Sanna Marin, a declarat după invazia Rusiei în Ucraina că dezbaterea din țara sa privind aderarea la NATO „se va schimba” din cauza acțiunilor Rusiei.

Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri CITEȘTE ȘI Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri

Întrebată vineri despre acest lucru, Zaharova a răspuns de asemenea că „politica guvernului finlandez de nealiniere militară este un factor important în asigurarea securității și stabilității în nordul Europei”.

Mesajul ei a fost transmis și pe Twitter de ministerul rus de externe.

Ministerul de Externe al Rusiei a avertizat ulterior clar Finlanda că orice încercare de aderare la NATO ar avea ”repercusiuni politice și militare”, relatează CNBC.

Mesajul transmit pe Twitter este o amenințare directă la statul nordic, care a rămas neutru de peste un secol, arată news.ro.

ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare CITEȘTE ȘI ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare

”Considerăm că angajamentul guvernului finlandez pentru o politică nealiniată militar este un factor important pentru asigurarea stabilității și securității în nordul Europei. Intrarea Finlandei în NATO ar avea repercusiuni politice și militare serioase”, a scris ministerul pe pagina sa de Twitter.

Invazia a fost determinată parțial de teama președintelui rus Vladimir Putin că Ucraina va adera la NATO și va deveni o democrație în stil occidental pe deplin funcțională.

Aeroporturile din România investesc în tehnologii de ultimă generație CITEȘTE ȘI Aeroporturile din România investesc în tehnologii de ultimă generație

Joi, premierul finlandez Sanna Marin a declarat că invazia rusă va schimba dezbaterea de lungă durată din Finlanda cu privire la apartenența la NATO.

”Finlanda nu se confruntă în prezent cu o amenințare militară imediată, dar acum este clar că dezbaterea privind aderarea la NATO în Finlanda se va schimba”, a spus Marin, potrivit YLE News.

viewscnt
Afla mai multe despre
nato
rusia