Rusia ar putea renunța la cota impusă exporturilor de cereale

Rusia ar putea renunța la cota impusă exporturilor de cereale
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 oct 2022

Rusia, cel mai mare exportator mondial de grâu, ar putea renunța la cota impusă exporturilor de cereale, a anunțat agenția rusă de presă Interfax, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În mod obișnuit, Rusia stabilește în perioada februarie-iunie cote la exporturile sale de cereale, pentru a se asigura că are suficiente cereale pentru nevoile interne, scrie Agerpres.

Decizie cu impact în România: Austria atacă în justiție decizia UE de a eticheta drept ”verde” electricitatea din energie nucleară sau gaz CITEȘTE ȘI Decizie cu impact în România: Austria atacă în justiție decizia UE de a eticheta drept ”verde” electricitatea din energie nucleară sau gaz

"Recolta este atât de ridicată, încât, în principiu, nu sunt îndeplinite condițiile pentru introducerea unor restricții cantitative în acest moment", a precizat agenția de stat Interfax, citând declarația responsabilului cu sectorul agricol în Guvernul de la Moscova, Viktoria Abramchenko.

Conform previziunilor președintelui Vladimir Putin, Rusia este în grafic pentru a recolta în acest an o cantitate record de 150 de milioane de tone de cereale, inclusiv 100 de milioane de tone de grâu. 

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
cereale