Rusia desfășoară trei MiG-31 echipate cu rachete hipersonice de tip Kinjal în Kaliningrad

Rusia desfășoară trei MiG-31 echipate cu rachete hipersonice de tip Kinjal în Kaliningrad
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 aug 2022

Rusia anunță că a desfășurat avioane echipate cu rachete hipersonice - ultimul răcnet - în Kaliningrad, în contextul unor tensiuni în centrul care se află această enclavă rusă, înconjurată de state membre NATO, în toiul Războiului rus din Ucraina, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”În cadrul implemenătrii unor măsuri strategice de disuasiune suplimentare, trei avioane de tip MiG-31 dotate cu rachete hipersonice (de tip) Kinjal au fost redesfășurate pe aerodromul Cikvalovsk, în regiunea Kaliningrad”, anunță într-un comunicat Ministerul rus al Apărării.

CONFIRMARE Fermierii suedezi de la Lantmännen Unibake, care produc în România chifle pentru McDonald`s, pregătesc o nouă investiție masivă CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Fermierii suedezi de la Lantmännen Unibake, care produc în România chifle pentru McDonald`s, pregătesc o nouă investiție masivă

Cele trei aeronave urmează să formeze o unitate de luptă ”operațională 24 de ore din 24”, mai anunță ministerul.

Rachetele balistice de tip Kinjal (”jungher” în rusă) și rachetele de crozieră de tip Zircon fac parte dintr-o familie de armament nouă a Rusiei, lauădată de către președintele rus Vladimir Putin drept ”invincibilă”, deoarece ar scăpa sistemelor inamice de apărare, scrie News.ro.

Rusia a anunțat în mai multe rânduri că a folosit rachete hipersonice în condiții reale, în ofensiva de mare amploare pe care o poartă din februarie în Ucraina.

Desfășurarea acestor rachete la Kaliningrad - un teritoriu deja foarte militarizat - are loc în contextul unei încleștări între Uniunea Europeană (UE) și Rusia, în ultimele săptămâni, cu privire la această enclavă rusă la Marea Baltică.

Lituania a încetat, în iunie, să mai autorizeze tranzitul pe teritoriul lituanian al unor mărfuri destinate Kaliningradului, prin punerea în aplicare a sancțiunilor impuse de UE Rusiei din cauza războiului rus din Ucraina.

În urma unor proteste și amenințări ale Moscovei, UE a cerut Vilniusului să autorizeze tranzitul pe calea ferată a unor bunuri rusești - dar nu și de material militar.

Kaliningradul - situat între Polonia și Lituania - era aprovizionat în mare măsură pe cale feroviară din Rusia continentală.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
kaliningrad