Rusia desfășoară trei MiG-31 echipate cu rachete hipersonice de tip Kinjal în Kaliningrad

Rusia desfășoară trei MiG-31 echipate cu rachete hipersonice de tip Kinjal în Kaliningrad
scris 19 aug 2022

Rusia anunță că a desfășurat avioane echipate cu rachete hipersonice - ultimul răcnet - în Kaliningrad, în contextul unor tensiuni în centrul care se află această enclavă rusă, înconjurată de state membre NATO, în toiul Războiului rus din Ucraina, relatează AFP.

”În cadrul implemenătrii unor măsuri strategice de disuasiune suplimentare, trei avioane de tip MiG-31 dotate cu rachete hipersonice (de tip) Kinjal au fost redesfășurate pe aerodromul Cikvalovsk, în regiunea Kaliningrad”, anunță într-un comunicat Ministerul rus al Apărării.

CONFIRMARE Fermierii suedezi de la Lantmännen Unibake, care produc în România chifle pentru McDonald`s, pregătesc o nouă investiție masivă CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Fermierii suedezi de la Lantmännen Unibake, care produc în România chifle pentru McDonald`s, pregătesc o nouă investiție masivă

Cele trei aeronave urmează să formeze o unitate de luptă ”operațională 24 de ore din 24”, mai anunță ministerul.

Rachetele balistice de tip Kinjal (”jungher” în rusă) și rachetele de crozieră de tip Zircon fac parte dintr-o familie de armament nouă a Rusiei, lauădată de către președintele rus Vladimir Putin drept ”invincibilă”, deoarece ar scăpa sistemelor inamice de apărare, scrie News.ro.

Rusia a anunțat în mai multe rânduri că a folosit rachete hipersonice în condiții reale, în ofensiva de mare amploare pe care o poartă din februarie în Ucraina.

Desfășurarea acestor rachete la Kaliningrad - un teritoriu deja foarte militarizat - are loc în contextul unei încleștări între Uniunea Europeană (UE) și Rusia, în ultimele săptămâni, cu privire la această enclavă rusă la Marea Baltică.

Lituania a încetat, în iunie, să mai autorizeze tranzitul pe teritoriul lituanian al unor mărfuri destinate Kaliningradului, prin punerea în aplicare a sancțiunilor impuse de UE Rusiei din cauza războiului rus din Ucraina.

În urma unor proteste și amenințări ale Moscovei, UE a cerut Vilniusului să autorizeze tranzitul pe calea ferată a unor bunuri rusești - dar nu și de material militar.

Kaliningradul - situat între Polonia și Lituania - era aprovizionat în mare măsură pe cale feroviară din Rusia continentală.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
kaliningrad