Rusia ia măsuri aberante în industria auto. Se întoarce 20 de ani în timp

Rusia ia măsuri aberante în industria auto. Se întoarce 20 de ani în timp
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 26 apr 2022

Rusia se întoarce 20 de ani în timp, în domeniul emisiilor și siguranței din industria auto, din cauza războiului și a crizei de componente cauzate de acest război. Federația Rusă a decis să permită fabricarea și vânzarea de automobile cu emisii Euro 0, dar și fără ABS și ESP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Guvernul Rusiei a decis să suspende prevederile legislative care impun restricții de poluare autovehiculelor noi, din cauza crizei profunde în care se află industria auto locală. De aceste prevederi va beneficia și compania Avtovaz, deținută de Renault Group, care produce automobile Lada. Informația a fost publicată de presa din Rusia, care citează surse guvernamentale.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere

Conform deciziei ce urmează să fie legiferată, blocajul economic în care a intrat industria auto, ca urmare a sancțiunilor impuse de comunitatea internațională, și efectele indirecte ale războiului din Ucraina au făcut imposibilă producerea de automobile cu echipamente sofisticate, electronice, inclusiv cele care controlează nivelul de emisii ale motorului. Prevederile vor avea caracter temporar, între 1 aprilie și 31 decembrie 2022 și se vor aplica doar companiilor cu peste 5.000 de angajați.

Renault, la fel ca alte companii auto occidentale, și-a oprit activitățile în Rusia, dar numai la uzina care producea autovehicule Renault. Uzinele Lada, care aparțin AvtoVAZ, funcționează în condiții dificile, dar activitatea nu a fost oprită complet. Renault nu este unic acționar al AvtoVAZ, un pachet important de acțiuni fiind deținut de compania de stat Rostec.

VIDEO & FOTO PREMIERĂ Noul concept Audi Urbansphere, un monovolum de lux, creat pentru miliardarii chinezi CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO PREMIERĂ Noul concept Audi Urbansphere, un monovolum de lux, creat pentru miliardarii chinezi

Proiectul guvernului Rusiei vizează nu doar sistemele care limitează poluarea, ci și pe cele care cresc nivelul de siguranță, ABS și ESP, acestea urmând să fie declarate opționale, în perioada specificată.

Rusia a adoptat încă din 2016 legislația care limitează emisiile la un nivel echivalent cu Euro 5, în timp ce normele de poluare Euro 0 au fost interzise din 2002.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia euro 0
masuri euro 5
obligatie abs rusia
esp obligatoriu