Rusia include compania Meta în registrul organizațiilor extremiste

Rusia include compania Meta în registrul organizațiilor extremiste
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 nov 2022

Ministerul rus al Justiției a inclus Meta, compania-mamă a Facebook, Instagram și WhatsApp, în registrul organizațiilor extremiste, motivând că aceasta permite îndemnurile la violență împotriva rușilor, relatează agenția EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania Meta fusese deja declarată pe 21 martie organizație teroristă de un tribunal rus, iar pe 11 octombrie serviciul federal rus de monitorizare financiară a inclus-o în propria listă cu organizații care au legături cu terorismul și extremismul, ceea ce permite băncilor ruse să înghețe fondurile acestei companii. Aceste două decizii nu privesc și serviciul WhatsApp, întrucât acesta nu are funcții de difuzare publică a informației.

VIDEO Aleksandr Lukașenko declară că sfârșitul războiului este responsabilitatea Ucrainei și dacă nu se ”oprește”, conflictul se va termina cu ”distrugerea completă” a țării CITEȘTE ȘI VIDEO Aleksandr Lukașenko declară că sfârșitul războiului este responsabilitatea Ucrainei și dacă nu se ”oprește”, conflictul se va termina cu ”distrugerea completă” a țării

După ce Facebook și Instagram au fost astfel declarate extremiste, aceste servicii au fost blocate în Rusia, dar Ministerul rus al Justiției nu le-a inclus până vineri în registrul organizațiilor extremiste, în timp ce mulți ruși continuă să le acceseze prin VPN, scrie Agerpres.

Înscrierea în acel registru a fost în final efectuată după ce compania Meta a ridicat temporar interdicția de publicare a unor informații cu apeluri la violență împotriva cetățenilor ruși ca urmare a agresiunii militare ruse contra Ucrainei.

De la începutul acestui război, Facebook, YouTube, TikTok și Twitter au primit în Rusia numeroase amenzi pentru încălcarea legislației ruse privind conținuturile interzise.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
meta