Rusia va rambursa băncilor costurile cu dobânzile acumulate în schema de suspendare a plății creditelor pentru militarii din Ucraina

Rusia va rambursa băncilor costurile cu dobânzile acumulate în schema de suspendare a plății creditelor pentru militarii din Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 apr 2024

Guvernul rus va compensa costurile cu dobânzile ale băncilor care au oferit suspendarea plății împrumuturilor militarilor care luptă în Ucraina, conform legislației adoptate, acoperind 50% din dobânda acumulată la împrumuturi, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Băncilor li s-a ordonat să organizeze aceste suspendări ale plăților pentru împrumuturile acordate militarilor și familiilor acestora, deoarece statul rus a încercat să stimuleze oamenii să lupte în ceea ce numește ”o operațiune militară specială” în Ucraina, scrie News.ro.

Producătorii cehi de arme prosperă pe fondul războiului din Ucraina și tensiunilor globale CITEȘTE ȘI Producătorii cehi de arme prosperă pe fondul războiului din Ucraina și tensiunilor globale

Banca centrală a sugerat suspendarea plății împrumuturilor la scurt timp după ce președintele Vladimir Putin a anunțat în septembrie 2022 că 300.000 de oameni vor fi mobilizați pentru a stimula efortul militar al Rusiei.

Parlamentarii din Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului Rusiei, au aprobat amendamente la legislație, în a doua și a treia lectură, conform cărora Ministerul de Finanțe va rambursa băncilor 50% din dobânda acumulată la credite în perioada suspendării plăților.

Legea inițială permitea militarilor să primească perioade de grație pentru credite ipotecare, credite de consum și carduri de credit pe durata serviciului lor militar și pentru 30 de zile după aceea.

Proiectul de lege trebuie să treacă în continuare prin camera superioară a parlamentului și să fie semnat de Putin pentru a deveni lege.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
credite
militari