Rusia vrea să intre pe piața grâului din Arabia Saudită, dominată de furnizorii din UE

Rusia vrea să intre pe piața grâului din Arabia Saudită, dominată de furnizorii din UE
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 dec 2017

Oficialii de la Moscova fac lobby pentru ca Arabia Saudită să își deschidă piața pentru grâul din Rusia, care ar putea obține o nouă destinație pentru a-și vinde o recoltă record și a concura cu furnizorii din UE, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Dacă Rusia va putea satisface cerințele de calitate ale Arabiei Saudite, atunci grâul rusesc ar putea deveni un competitor serios pentru furnizorii din UE, care în prezent sunt principalii furnizori de grâu ai Arabiei Saudite, scrie Agerpres.

Cotația bitcoin a scăzut sub 14.000 de dolari, declin de 30% într-o săptămână CITEȘTE ȘI Cotația bitcoin a scăzut sub 14.000 de dolari, declin de 30% într-o săptămână

Germania, Canada, Polonia și Lituania sunt principalii furnizori de grâu ai Arabiei Saudite. Agenția care se ocupă de importurile de grâu ale Arabiei Saudite acceptă doar grâu care nu este afectat de insecte.

viewscnt
Afla mai multe despre
grau
arabia saudita
rusia