Șeful Roskosmos: Cursa pentru resursele Lunii a început

Șeful Roskosmos: Cursa pentru resursele Lunii a început
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 aug 2023

Cursa de explorare și exploatare a resurselor Lunii a început, iar Rusia trebuie să rămână un jucător, în ciuda eșecului primei sale misiuni lunare în 47 de ani, a declarat șeful agenției spațiale ruse Roskosmos, Iuri Borisov, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Nava spațială a Rusiei Luna-25 a scăpat de sub control și s-a prăbușit pe Lună, sâmbătă, după o problemă apărută în timp ce se pregătea pe orbită, înainte de aselenizare, subliniind declinul post-sovietic al unui program spațial odinioară puternic, scrie News.ro.

VIDEO PROFIT LIVE Marius Luican, General Manager Reveal Marketing Research: De fiecare dată când apar anxietăți, recomandarea redevine un fenomen puternic în decizia de cumpărare CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Marius Luican, General Manager Reveal Marketing Research: De fiecare dată când apar anxietăți, recomandarea redevine un fenomen puternic în decizia de cumpărare

Șeful Roskosmos, Iuri Borisov, părând dezamăgit în timpul unui interviu acordat postului de televiziune de stat Rusia-24, a spus că este în interesul național vital al Rusiei să rămână angajată în explorarea lunară.

"Nu este vorba doar de prestigiul țării și de realizarea unor obiective geopolitice. Este vorba despre asigurarea capacităților defensive și atingerea suveranității tehnologice", a spus el în primele sale comentarii publice după misiunea eșuată.

"Astăzi are și o valoare practică pentru că, desigur, a început cursa pentru dezvoltarea resurselor naturale ale Lunii. Și în viitor, Luna va deveni o platformă pentru explorarea spațiului adânc, o platformă ideală".

Rusia a spus că va lansa noi misiuni lunare și apoi va explora posibilitatea unei misiuni comune ruso-chineze cu echipaj și chiar a unei baze lunare.

Nicușor Dan spune că dezvoltatorii imobiliari au început să dea în judecată inclusiv funcționari ai PMB: Și eu personal am fost dat în judecată CITEȘTE ȘI Nicușor Dan spune că dezvoltatorii imobiliari au început să dea în judecată inclusiv funcționari ai PMB: Și eu personal am fost dat în judecată

NASA a vorbit despre ”goana aurului lunar” și despre potențialul exploatării Lunii.

În 2020, Statele Unite au anunțat Acordurile Artemis, denumite după programul lunar Artemis al NASA, pentru a încerca să se bazeze pe legea spațiului internațional existent prin stabilirea de ”zone de siguranță” pe Lună.

Rusia și China nu s-au alăturat acordurilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
luna
rusia
resurse