Startup-ul ungar Codecool, cu campus la București, atrage o finanțare de 7 milioane euro pentru extindere

Startup-ul ungar Codecool, cu campus la București, atrage o finanțare de 7 milioane euro pentru extindere
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 9 mar 2021

Startup-ul ungar din domeniul educației IT Codecool, prezent cu un campus în România, a atras o finanțare de 7 milioane de euro, bani ce vor fi folosiți pentru deschiderea de noi campusuri în regiune și extinderea ofertei de cursuri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Compania a finalizat o rundă de finanțare Serie C, la care au participat firma de private equity Integral Venture Partners și investitorii existenți Lead Ventures și PortfoLion Capital Partners (parte a OTP Group).

Noua investiție va permite companiei să se intre pe două noi piețe până la finele anului, țările avute în vedere la acest moment incluzând Austria, Serbia și Bulgaria, spune József Boda, cofondator și directorul general al Codecool.

Bittnet Systems semnează prima sa achiziție transfrontalieră - a preluat 35% din acțiunile Servodata a.s., integrator de soluții IT&C din Cehia CITEȘTE ȘI Bittnet Systems semnează prima sa achiziție transfrontalieră - a preluat 35% din acțiunile Servodata a.s., integrator de soluții IT&C din Cehia

Până în 2025, Codecool vrea să ajungă la peste 10 campusuri în Europa Centrală și de Est, cu mii de absolvenți anual și zeci de programe de formare pentru companii.

Fondat în 2014 de Balasz Vinnai, Gabor Simon și Jozsef Boda, startup-ul ungar operează o rețea de 5 campusuri, în Ungaria (la Budapesta și Miskolc), Polonia (Varșovia și Cracovia) și România (București), ultimul deschis în toamna anului 2019.

Până în prezent, Codecool a atras finanțări totale de 12,5 milioane de euro de la investitori.

viewscnt
Afla mai multe despre
codecool
runda finantare
investitie
cursuri programare
extindere