SUA au invitat 40 de țări în Germania, pentru Ucraina

SUA au invitat 40 de țări în Germania, pentru Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 apr 2022

Pentagonul a invitat 40 de țări aliate să se întâlnească în Germania marți pentru a discuta despre nevoile de securitate pe termen lung ale Ucrainei, în timp ce Kievul continuă luptele împotriva armatei ruse în sudul și estul țării, notează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Miniștrii ai apărării și generali cu rang înalt din 20 de țări, membre sau nu ale NATO, au acceptat deja invitația secretarului american al Apărării, Lloyd Austin, de a se întâlni la baza americană Ramstein, a anunțat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, arată Agerpres.

Potrivit acestuia, întâlnirea va face posibilă analizarea problemei ajutorului pe care partenerii Ucrainei l-ar putea fi oferi pentru întărirea puterii sale militare, odată cu încheierea războiului.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere

Unul dintre lucrurile dorite de Lloyd Austin cu această ocazie "este deschiderea discuțiilor între țări cu vederi similare privind relațiile de apărare pe termen lung de care va avea nevoie Ucraina" ulterior, a precizat John Kirby presei.

"Este vorba în principal de modernizare și de a se asigura ca armata lor să fie în continuare puternică și capabilă de a funcționa în viitor. Nu este vorba de garanții de securitate, ci de dispozitivul lor militar real", a adăugat purtătorul de cuvânt al apărării americane.

Această întâlnire intervine după aproape două luni de război în care armata Kievului a reușit să respingă asalturile ruse în nord, în jurul capitalei, în timp ce estul țării, parțial sub control rus, se confruntă cu o nouă ofensivă din partea armatei lui Vladimir Putin.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare

Statele Unite au coordonat furnizarea de echipamente militare, în special muniție, din aproximativ 30 de țări pentru a veni în ajutorul forțelor ucrainene.

Prelungirea acestei asistențe va fi pe masă, împreună cu un inventar al capacităților industriale din țările partenere pentru a determina modul în care producătorii de arme pot continua să ajute Ucraina, a spus John Kirby.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
ucraina