SUA trece la confiscarea avioanelor oligarhului rus Abramovici pentru că au zburat în Rusia fără licență și din cauza sancțiunilor impuse Moscovei

SUA trece la confiscarea avioanelor oligarhului rus Abramovici pentru că au zburat în Rusia fără licență și din cauza sancțiunilor impuse Moscovei
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iun 2022

Autoritățile americane au obținut mandate de confiscare a două avioane de origine americană deținute de omul de afaceri rus Roman Abramovici pentru că au zburat în Rusia fără licența necesară din cauza sancțiunilor americane impuse Moscovei ca răspuns la invazia acesteia în Ucraina, a declarat luni un oficial al Departamentului de Justiție, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Departamentul american al Comerțului a depus, de asemenea, acuzații administrative împotriva lui Abramovici, despre care a afirmat că în februarie i-a numit pe copiii săi ruși beneficiari ai „entităților fantomă” care dețineau avioanele Boeing 787 Dreamliner și Gulfstream G650 ER, dar pe care a continuat să le controleze, scrie G4media.ro.

Motorina standard a sărit de 9 lei în mai mult de jumătate din stațiile din capitală CITEȘTE ȘI Motorina standard a sărit de 9 lei în mai mult de jumătate din stațiile din capitală

Acuzațiile vin în contextul în care autoritățile americane încearcă să facă presiuni asupra liderilor de afaceri apropiați de președintele rus Vladimir Putin pentru a convinge Moscova să oprească ceea ce Kremlinul numește „operațiunea militară specială” din Ucraina. Abramovici nu a fost sancționat personal de Statele Unite.

Departamentul Comerțului a precizat că Gulfstream a zburat de la Istanbul la Moscova pe 12 martie, iar Boeing a zburat de la Dubai la Moscova pe 4 martie, ambele după ce restricțiile sale la export au intrat în vigoare pe 24 februarie. Deoarece avioanele erau fabricate în SUA, Abramovici ar fi avut nevoie de o licență pentru a le transporta în Rusia.

Procurorii federali din Manhattan au precizat în mandatul de confiscare că nu au solicitat sau emis nicio licență pentru ca avioanele să zboare în Rusia. Restricțiile se numără printre controalele de amploare asupra exporturilor pe care SUA le-a pus în aplicare de la invazie.

Comerțul solicită sancțiuni administrative împotriva lui Abramovici, inclusiv o amendă de până la 328.121 de dolari și refuzarea altor privilegii de export.

Abramovici, care a negat că ar avea legături strânse cu Putin, a fost sancționat de Uniunea Europeană și de Marea Britanie, iar luna trecută și-a vândut participația la echipa de fotbal Chelsea din Londra.

viewscnt
Afla mai multe despre
roman abramovici
avioane