Subsidiara Raiffeisen Bank International din Rusia susține că va continua să opereze

Subsidiara Raiffeisen Bank International din Rusia susține că va continua să opereze
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mar 2022

Raiffeisenbank Rusia, subsidiara grupului austriac Raiffeisen Bank International (RBI), a anunțat că va continua să ofere servicii clienților săi din această țară, indiferent de potențiala retragere a firmei mamă, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Grupul austriac Raiffeisen Bank International (RBI), una din cele mai expuse bănci europene la Rusia, a anunțat joi că ia în considerare posibila retragere din această țară, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Preț plafonat la gaze fără limită de consum pentru populație. Cât veți plăti CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Preț plafonat la gaze fără limită de consum pentru populație. Cât veți plăti

Ar fi o schimbare radicală, Raiffeisen fiind prezentă pe piața din Rusia încă de la colapsul URSS, iar anul trecut subsidiara sa rusească a contribuit cu aproape o treime la profitul net de 1,5 miliarde de euro realizat de grupul austriac. Divizia din Rusia a RBI este a zecea cea mai mare bancă din această țară, cu active de 11,96 miliarde de euro.

În urma invadării Ucrainei de către Rusia în 24 februarie, băncile cu operațiuni pe piața rusă se află sub presiune, deoarece investitorii sunt îngrijorați de deprecierile de active, de perturbări ale afacerilor și de o creștere mai lentă.

Rezultatele anuale publicate de RBI arată că grupul are o expunere de 1,6 miliarde de euro pe Rusia și una de 170 de milioane de euro pe Ucraina. Clienții din Rusia reprezintă 11,5% din portofoliul total de împrumuturi al Raiffeisen în timp ce Ucraina reprezintă 2,2%.

viewscnt
Afla mai multe despre
raiffeisenbank rusia